آموزش تصویری پیوند روی پایه ی اپونتیا
آموزش تصویری پیوند روی پایه ی اپونتیا
تهیه و تنظیم: آقای ابوالفضل سنایی با نام کاربری AS58
به نام خدا
سلام خدمت همه دوستان وعلاقه مندان کاکتوس وساکولنت من میخواهم یکی از تجربه های خودم را درباره نحوه پیوند کاکتوس با دوستان خوبم در سایت به اشتراک بگذارم. قبل از آن باید از همه کلکسیونرهای حرفه ای عذرخواهی کنم، قطعا این مطلب بیشتر مفید دوستانی خواهد بود که مثل خود حقیر آماتور هستند برای همین پیشاپیش مرا ببخشند. قبل از هرچیز باید بگم این پیوند تا ۲۰۰۰%!!!! انشااله موفقه مگراینکه خودتون نخواهید! این پیوند روی پایه اپونتیا زده میشه و دلیل موفقیت بالای آنهم همین اپونتیاست.
اول وسایل مورد نیاز:
۱- چاقوی تیز
اصولا من در هر پیوند چاقو را تیز میکنم اینطور بهتره. اگه چاقوی شما تیز نیست میتوانید با یه وسیله ساده آنرا تیز کنید اون وسیله یک استکان یا یک ظرف چینی میتونه باشه هردو لبه ی چاقو را چند بار پشت یه ظرف چینی بکشید چند بار که تکرار کنید معجزه تیز شدن رو خواهید دید. از الان دیگه مواظب دستاتون باشید.
۲- موچین
این وسیله برای این پیوند خیلی مهمه البته موچین برای دراوردن خارهای ریز از دست شما استفاده میشه نه گرفتن پیوندک!
۳- پایه
از پایه اپونتیا استفاده بشود. مهم نیست که زیاد بلند باشه یا نه آنچه اهمیت دارد این است که کمی این اپونتیا قطور باشه اینطوری درصد موفقیت بالاتر میرود.
۴-پیوندک
۵-کش
شروع کار:
قبل از هرچیز وسایل را ضد عفونی کنید. از الکل و پنبه استفاده کنید حتی از داروخانه هم میتوانید پد مخصوص الکل را بگیرید زیاد هزینه ای ندارد حالا که وسایل را آماده کردید پایه را به این صورت برش بزنید.(شکل۲)
دلیل اینکه این پیوند موفقیت بالایی داره اینه که پایه اپونتیا یک آوند بصورت طولی دارد.(شکل۳) و برعکس پایه های معمول مثل سرئوسها و… که آوند حلقوی دارند و باید در اتصال آوندهای پایه و پیوندک خیلی ریزه کاری بخرج داد٬ اپونتیا اما چنین نیست.
حالا پیوندک را با چاقوی تیزی ببرید و آنرا روی پایه قرار دهید سعی کنید آوندها حداقل از دو ناحیه بهم وصل باشد و این کار زیاد در این پیوند سخت نیست چرا که آوند پیوندک بصورت حلقوی و گرد هست و آوند اپونتیا بصورت دو خط موازیست اگر بخواهم یک تصویر ذهنی بشما بدهم میتوانم بگویم باید تصور کنید که میخواهید یک حلقه گرد را روی دو خط موازی بگذارید اگر این تصور داشته باشید بشما کمک میکند تا پیوندتان را به نحو شایسته انجام بدهید. میبینید که قرار دادن یک حلقه روی دو خط موازی در هر حال حداقل از دو ناحیه آنها را بهم وصل میکند. آن حلقه میتواند آوند پیوندک باشد و آن دو خط موازی آوند اپونتیاست .
حالا که این دو را روی هم گذاشتید کمی پیوندک را روی پایه بچرخانید سپس آنرا برای ۲۰ ثانیه نگهدارید تا پیوندک در جای خود ثابت بشود بهتر است با انگشت اشاره دست چپ پیوندک را نگهدارید. .برای اینکه کش را روی پیوند بگذارید بهترین کار اینست که شما درحالیکه با انگشتان شصت و انگشت وسط پایه را گرفتید و انگشت اشاره دست چپ را روی پیوند گذاشتید حالا با دست راست ابتدا کش را از پایین پایه رد کنید. در حالیکه با انگشت شصت و انگشت اشاره دست راست ٬کش را باز کردید آنرا بیاورید بالا حالا انگشت اشاره دست چپ خود را آرام از پیوندک بردارید و کش را روی آن بکشید. (شکل۴و۵ )
اکنون وقت آن رسیده که پیوندتان را در یک جای کم نور بگذارید بمدت ۱هفته بدون نور بماند بعد از ۱هفته کش را بردارید و بگذارید ۳روز هم بدون کش در همان مکان بماند بعد از طی این مدت حالا آنرا درگلدان بکارید و یک هفته بگذارید در همان مکان بماند بعد از یک هفته آنرا به مکان پرنورتر ببرید و آبیاری کنید حالا از زیبایی پیوند دو کاکتوس لذت ببرید !!!
چندنکته:
۱- حسن این پیوند در راحتی آن و موفقیت بالای آنست ضمن اینکه اپونتیا بدلیل پهن بودنش فتوسنتز را باسرعت بیشتری انجام میدهد و این باعث رشد سریعتر پیوند میشود یک چیزی شبیه پایه پرسکیاست اما با شدت کمتر از آن.
۲- توصیه اکید میکنم که مواظب خارهای نامرئی اپونتیا باشید آنقدر ریز هستند که متوجه فرو رفتن در دستتان نمیشوید و آن موچین که جزو وسایل بود صرفا برای اینکه بتوانید خارها را از دستتان بیرون بیاورید استفاده میشود!!! همین الان در دست من یکی از آنها فرو رفته که ۲هفته است نتوانستم بیرون بیاورم فقط دردش را حس میکنم! پس خیلی مواظب باشید. این خیلی مهم است و خطرناک!!!!
۳- در ریشه دار کردن پایه زیاد عجله نکنید و زمانها را رعایت کنید امکان دارد حتی پیوندتان در مرحله ریشه دار کردن آنقدر اب از دست بدهد که حتی پایه طوری خم شود که شکل یک رول بخودش بگیرد اصلا نگران نباشید به محض اینکه گیاه را کاشتید و آبیاری کردید خودش را پیدا میکند و زیبایش بی نظیر میشود.
توجه شما را به سایر پیوندهایی که با اپونتیا زدم جلب میکنم قابل توجه اینکه عکس شماره۷ در مرحله ریشه دارکردن بسیارخمیده شده بود بطوریکه حتی پیوندک هم بقول معروف وا رفته بود و طوری بود که هرکس میدید فکر میکرد آنرا له کردند اما الان بعد از ریشه دار کردن چنین شده:
یک نکته اینکه از این پایه بدلیل موفقیت بالا میشود برای کاکتوسهایی که حالت کمیاب دارند و کلکسیونی هستند و بهر دلیل در معرض تلف شدن هستند ونیاز به پیوند دارند استفاده کرد. علت اینکه برخیها مثل خود من خیلی کم مبادرت به پیوند میکنند اینستکه از موفقیت آن مطمئن نیستند برای همین ریسک نمیکنند.
لطفا برای تقدیر ، تشکر و ابراز نظر مثبت یا منفی فقط از کلیدهای Like/Dislike استفاده کنید. کامنت های اضافی، برای جلوگیری از بی نظمی حذف خواهند شد.
جناب سنایی عزیز
با سپاس فراوان از گفتار دلنشین و آموزشهای مفیدتان.
سئوالی داشتم خدمتتان و اینکه چرا در آموزش خود تمامی پیوندها را بر پایه ایی نشانده ایید که خود بصورت قلمه میباشد؟
آیا میتوان اینگونه پیوندها را بر پایه ایی زد که قبلا کاشته شده وریشه داده است؟
درضمن یک سئوال هم الان بذهنم رسید:
در مواردی که کاکتوس دم موشی را بر سرئوس های چهار وجهی پیوند میزنند و اینگونه پیوندها از نوع جانبی است . از آنجا که برشهای خطوط آوندی پایه وپیوندک باهمدیگه تماس پیدا نمیکنند. چگونه میتوان اینگونه پیوندها را توجیه نمود؟
سلام جناب صارمی بزرگ.ممنون از بذل توجه شما.راجع به سوال اول دلیل خاصی ندارد جز تنبلی بنده!!!راستش من اینجور پیوند را راحت تر انجام میدم چون هم پایه و هم پیوند ازاد هستند و شماهرطور بخوای ابتکار عمل داری.چون اگه گیاه با گلدان باشه یه کم باید مواطب گلدان هم باشی و نحوه اتصال کمی دقت بیشتری میخواداما اینطور دست شما بازه ضمن اینکه در این پیوند که معروف به پیوند خاموش هست(بیشتر این پیوند رو کسانی میزنن که میخوان گیاه پیوندی بیشتری رو پیوند بزنن و کارشون صادراته و تا زمانیکه به مقصد میرسه گیاه اتصال پیدا کرده)این حسن رو داره که چون پایه ریشه ندارهو از طرفی یه جسم خارجی(پیوندک)روی اون سوار شده پیوند زودتر جوش میخوره.جناب صرامی من حتی پیوندهایی که روی پایه سرئوس هم میزنم 90%همیطوری هست یعنی بدون ریشه.چون راحتی کار بیشتره.
2-راجع به پیوند کاکتوس دم موشی یا همون اپورو.فکر کنم منظور شما پیوند اریب هست.همونطوریکه مستحضرید در هرنوع پیوندی که زده میشه باید حلقه اتصال پایه و پیوند اوند باشه و قطعانمیشه گفت پیوندی زده میشه بدون اینکه اوندها بهم متصل باشن.چون دو گیاه از طریق همین اوندها بهم وصلند.در پیوند اریب هم هردو گیاه اریب برش میخوره اما اوندها هستند که بهم متصل میشن.وگرنه بفرمایش شما بدون اتصال اوندپیوند توجیهی نداره.حتی در پیوندvوپرسکیا هم اوندها باید منطبق باشن.امیدوارم توانسته باشم جواب درست ودرمونی بشما بدم.ارادتمند سنایی
یه نکته راجع به پیوند اپونتیا:
همونطوریکه دوستان میدونن اپونتیا مقاومترین و سریع الرشد ترین کاکتوس هست.و اگه دقت کنین اپونتیا سریع تکثیر میشه و ایجاد شاخه جدید میکنه.و این سرعت یکی از دلایلش بخاطرفتوسنتز بالا و سریع توسط این گیاه هست.بعداز پیوند پرسکیا که سرعت رشد رو بالا میبره اپونتیا هم سرعت رشد پیوند رو بالا میبره.خیلی بالاتراز حد تصور!!!اپونتیا چون پهن هست بیشتر وبهتر از بقیه فتوسنتز انجام میده و این باعث میشه سرعت رشد بره بالا.من پیوندهایی که 3ماه قبل با اپونتیا زدم و عکسهاش هم تو همین پست گذاشتم الان خیلی بزرگ شدن اوناکه تقریبا اندازه فندق بودن الان اندازه یه نارنگی متوسط شدن و اونایی که اندازه یه تخم مرغ بودن الان اندازه یه پرتقال شدن..در اولین فرصت عکسهاشونو میذارم که دوستان مقایسه کنن.
جناب سنایی بزرگوار
ممنونم از حسن توجهی که به پرسش بنده و دیگر دوستان دارید. نکات قابل توجهی در میان گفتار شما بود .سپاسگزارم.
در مورد پیوند دم موشی که عرض نمودم .کاملا جانبی بود و اریب پیوند نشد بود. یعنی اگر پایه را یک کاکتوس چهاروجهی در نظر بگیرید (حالا از هر جنس و گونه) پیوند دقیقا در یکی از وجوه آن نصب شده بود.
متاسفانه من الان دسترسی به آن گیاه ندارم وگرنه عکسی خدمتتان ارسال میداشتم
سپاس
اقا ارادت...اینطور که شما میگی برا خودمم جالبه!اگه عکسی چیزی ازش داری ممنون میشم.حتما یه روشی جدیده.البته من دیدم که ارئولهای برخی کاکتوسهارو جدا میکنن(معمولا اونایی که مثل کوریفانتاحالت دون دون دارن.دیدم که چند تا ارئول را جدا میکنن و همه رو روی یه پایه اپونتیا یه جا پیوند میزننن و اتفاقا جالبه یه نمونه عکسشو میذارم) وبعنوان پیوند استفاده میکنن اما اینی که شما فرمودید برای خودمم جالبه.
این عکس همنیه که گفتن
خیلی خوب بود,ولی من انقدر که اپونتیاها رو دوست دارم فکر کنم که هیچ وقت روی اونها پیوند انجام بدم!
میشه لطف کنین پیوند روی پایه های دیگه رو هم آموزش بدید؟
سماجان.1-اپونتیا خیلی راحت تر پیوند میخوره2-سرعت رشد را بالاتر از تصور بالا میبره3-اپونتیا چون زود رشد میکنه خیلی زدم قلمه میده و شماناچاری اونا رو از مادر جدا کنی پس بهتره که یه استفاده ای بکنی که میشه ازش بعنوان پایه استفاده کنی ....نترس.اما پایه های دیگه هم که شامل سرئوسها و هلیو سروس هست بهمین صورته اما یه کمی ظرافت میخواد چون اوندهاش حلقوی هست وباید حداقل از دو ناحیه اوندها بهم متصل باشن.اما اگه شما اولین بار میخوای پیوند بزنی بهتره رو اپونتیا امتحان کنی .موفق باشی.ارادتمند سنایی.
مثل اینکه عکس بالا نمیاد....
خیلی خوب وجالب بود واقعا خسته نباشید
میخواستم بدونم میشه کاکتوس کریسمسو رواپونتیاپیوند زد؟؟؟
من که زدم شد عکسشو تو همین پست گذاشتم
لطفا پیوند هایی دیگر هم اموزش بدید.
اسم پیوندک در تصویر4 چیه؟
یه سری پیوندک ها هستند توپی اند قرمز رنگ اند گلفروشه بهشون گفت مامیلاریا ولی میدونم اسم پایشه هم پیوند اونو بگین و هم بگین پیه و چه طور پرورش و تکثیر میشه
منونم
سلام... مطلبتون فوق العاده آموزنده بود.
1سوالم رو جواب بدین ممنون میشم.
اسم پیوندک در تصویر۴ چیه؟ لطفا یا معرفیش کنید. و یا لینکی بدید که اطلاعاتی راجبش کسب کنم.
مرسی
...::موفق.باشید::...
جناب هادی خان
پیوندک مورد نظر شما نوعی مامیلاریاست
ممنون از جوابتون...
میدونم از خانواده مامیلاریاست... ولی چه نوعش؟
سلام ،
پیوندک عکس های 6 و 7 و 8 چیه ؟؟
سلام. علت برش های حاشیه ای در تصویر 2 چیه؟
الزامیه؟
سلام.به خاطر متوقف کردن رشد پایه از اون قسمته
سلام آقای سنایی عزیز ، یه نگاهی به این لینک بیاندازید . آیا این شلوغ بازی جواب میده ؟ اینقده شیره اپونتیا چسبناک بود و سریع پیوندک را گرفت که من اصلا کش نبستم . درصد موفقیت چگونه است ؟
با تشکر
http://moein.wikicactus.com/?p=18
سلام خدمت جناب ذهاب عزیز و بزرگوار.اقا شما خودت استادی من درس پس میدم اما خب تجربه نشون داده که بستن پیوند با چیزی مثل کش یا چسب یا هرچیزی دیگری بیشتر برای نگهداشتن و استوار کردن پیوندک هست چون درچندروز اول بعلت جمع شدن پایه که از برش ناشی میشه ممکنه پیوند رو پس بزنه اما خب این الزامی نداره و اگر انقدر شیره دار باشه که پیوند بتونه خودشو نگهداره نیازی به کش نداره کما اینکه در پیوند بذری پرسکیا هم همینطوره علی الخصوص که شما فرمودی 4روز گذشته و احتمال زیاد پیوند موفق بوده اما به نظرم اگه تا چندروز افتاب بهش نخوره بهتره .اما فکر کنم پیوند این واریته ها موفق بوده باشه .ابتکار جالبی هم بود چند واریته در یک گلدان...موفق باشید
ممنون از توجهتون ، پیام خصوصیتون را چک کنید . تشکر فراوان
سلام.چطور شده؟
با عرض سلام خدمت شما، من حدود 3ماه پیش این پیوند رو انجام دادم و ریشه داد، از وقتی که گذاشتمش توی خاک اتفاق خاصی نیوفتاده نه رشد کرده ونه خراب شده، فقط اپونیا که پیوند روی اون خورده داره پد تولید میکنه و هیچ اتفاق خاصی برای پیوندکی روی اون هست نیوفتاده میخواستم دلیلش رو بدونم ممنون ....
سلام دوست عزیز
من احتمال میدم که شما اوند ها رو روی هم قرار نداده باشید
ویا اینکه اول اپونتیای شما داره رشد میکنه و بعد پیوندک رشد میکنه
و اگر دیدید که اصلا رشد نکرد فک کنم باید از نو پیوند بزنید
امیدوارم که گرفته باشه
موفق باشید
سلام آیا میشه هورتیای شیشه ای رو روی اوپونتیا پیوند زد عکس گیاه مادر و جونه هایی رو که می خوام پیوند بزنم رو می زارم
سلام. با برش دادن هورتیای شیشه ای شما ازبین خواهد رفت
سلام استاد بسیار متشکرم
لطفا این برش ها رو درصورت امکان اموزش بدید برش هفتی و ...
http://upload7.ir/imgs/2014-08/56890924222119906636.jpg
http://upload7.ir/imgs/2014-08/92869899275565841332.jpg
..............................................................................................
این دم موشی رو هم اگه نکاتی داره که رعایت کنیم اموزش بدید لطفا
http://upload7.ir/imgs/2014-08/29789418605180918201.jpg
...............................................................................................
با تشکر
مانا باشید
کاکتوس تنـــــهــــا
یه سوال برام پیش اومدش میشه همین برشارو کنار اپونتیا هم انجام دادش منظور سمت راست یا چپ بدنه نه سرش؟؟؟
به نظر جالب در میاد
متشکر
به نظر من میشه این کارو انجام داد و دلیل این که از وسط برش میدن داحتی کاره چون پیوندک راحت تر رو پایه میمونه
شما ا ز هرجا که اوند پبدا کنی میشه پیوند زد
باسلام: خیلی زیبا و جامع توضیح دادید از آموزشتون ممنون. باید بگم تازه این موضوع رو دیدم برام جالب بود. فقط بعنوان یه تازه کار این موضوع رو فهمیدم که اگر برش پایه و پیوند رو به صورت زاویه دار بزنیم پیوند خیلی راحتتر انجام میشه و یه سوال هم دارم اینه که این پیوندرو بخاطر شرایط خوبش زمستان قبل انجام دادم برای دفعه اول تمامی پیوندها بخوبی انجام شد اما برای بار دوم هم پایه مادر و هم پیوندها دچار پوسیدگی شدند.
سلام خسته نباشید واقعا ممنون از مطلبای بسیار مفیدتون میخواستم بدونم میشه نوع های اپونتیارو به خوده اپونتیا پیوند زد یعنی پیوندک یک نوع اپونتیا باشه و پایه یه هپونتیای دیگه و اگه براتون زحمتی نیست میشه بگین اپونتیا هام برای پایه و پیوندک مناسب هستند یا نه خیلی ممنون
سلام دوست عزیز.
بله میتونید اپونتیاهارو به هم پیوند بزنید.
برای زیبا تر شدن هم اگر اریب بتوانید پیوند بزنید بسیار عالیه.
لطفا عکس اپونتیاهاتون رو بزارید.
یه عکس از پیوندم براتون میزارم.
خیلی ممنون که جوابمو دادین اگه میشه اموزش این نوع پیوند رو یاد بدید اخه من بلد نیستم با تشکر
سلام دوست عزیز.
فک نکنم اصلا نیازی به اموزش باشه.
شما فقط بجای اینکه برش رو صاف انجام بدید باید انرا به صورت v برش دهید.کار ساده ایه.سخت نگیرید.
من میگم بزارید گیاه ها سال بعد پد تولید کنند تا اگه یکیشون خراب شد باز هم پد داشته باشد.
البته اینم بگم که الان فصل پیوند دیگه نیست و پیوند ها درصد گرفتنشون 50-50 هست.
پس اگر بزارید سال بعد از همه بهتره.
گیاهاتون رو تو نور مستقیم بزارید.اپونتیاها به نور خیلی علاقه دارندد.
موفق باشید.
اینم پایه بازم خیلی ممنون
و اینم چهار نوع اپونتیای من هستش
درود.
اولا پاسخ دادن به سوالاتی که پاسخشون رو میدونم وظیفه ام هست.
ثانیا فک نکنم اپونتیاهاتون مناسب باشند.البته میتونید پیوندشون بزنید ولی اگر پیوند بزنیدشون دیگه اون گیاه اصلی رو نخواهید داشت که این فقط نظر منه.
اگر میخواید پیوند بزنید تو عکس براتون مشخص کردم کردوما برای پیوند مناسب هستن.
این چند تا مورد رو میتونید داشته باشید.
عکس 3 بعنوان پایه استفاده شه و شماره 1 بعنوان پیوندک.
عکس 2 بعنوان پایه و 1 پیوندک.
عکس 1 پایه و عکس 2 پیوندک
خیلی ممنون از راهنمایی که کردین
سلام دوستان من امروز دو تا پیوند روی کاکتوسم انجام دادم که عکس اونو براتون می زارم امید وارم که بعد از دوهفته نتیجه کارم خوب باشه حتما نتیجه کار روهم براتون می فرستم
میبخشید ولی فکر نکنم پیوندتون بگیره چون به نظر میرسه پایه افوربیاست اگه اشتباه نکنم
دوستان من بارها تلاش کردم کاکتوس کریسمس رو روی پرسکیوپسیس پیوند کنم تا حالت درختی پیدا کنه نشد که نشد میدونید که نگهداری از کاکتوس کریسمس کمی سخته ولی اینبار پایه اپونتیا راکتی رو انتخاب کردم و همون بار اول جواب داد. امیدوارم خوشتون بیاد
ببخشید عکس یادم رفته بود
أيا پيوند من موفق بوده است؟
با سلام خدمت شما
آيا عمليات پيوند من موفق بوده؟
سلام خدمت اساتید بزرگوار انجمن
من عضو تازه وارد هستم و خیلی خوشحالم از اینکه این سایتو پیدا کردم و الان کنار شما هستم و از تجربیات شما استفاده میکنم.
من تو خونمون کاکتوس زیاد دارم و فقط از طریق پاجوش یا قلمه زدن تکثیرشون کردم.خیلی مشتاقم پیوند زدن رو هم تجربه کنم.
راستش مدل های پیوندی سایت رو دیدم پیوندک دارم اما پایه مناسب ندارم.میخواسم نظر اساتید رو بدونم ایا از این دو مدل میتونم به عنوان پیوندک و پایه استفاده کنم.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید و اگر قلق خاصی داره یه توضیح مختصر بفرمایید
سلام دوست عزیز خوش آمدی به جمع ویکی کاکتوسیها
بله کاملا مناسب هستن ، همین! فقط پیوندکتون برای پیوند زیادی بزرگ نباشه
ایشالا که موفق و موید باشید
ممنون دوست من
مراحل پیوند رو قدم به قدم انجام دادم.شکلشون خیلی خنده دار شد برای همین عکس نمیزارم.امیدوارم زحماتمون ب هدر نرفته باشه.
من دو هفته پیش یه ژمینو روی آپونتیا پیوند زدم
چند روزه که بازش کردم ژمینو خیلی خوب چسبیده ولی یکم یه طرفش نرم شده و داره چوبی میشه به نظرتون مشکل از چیه؟
سلام دوستان
من دنبال کاکتوس
opuntia ficus indica(میوه قرمز تقریبا اندازه توت فرنگی داره)
هستم. از کجا میتونم تهیه کنم؟
سلام دوست عزیز
تقریبا در تمامی کاکتوس فروشی ها وجود دارد
سلام اسم اون بیوندک هایی که چند تا باهمن و مثل دم موشی ان چیه
با تشکر
درود به دوستان عزیز
درود ویژه به جناب سنایی گرامی و بزرگوار ممنون از پست بسیار جالب و آموزنده شما
یک پرسش فنی حضورتان داشتم اینکه ژمینو های رنگی وارداتی و یا ژمینو های روی خاک مثل بروجی رو میتوان به اپونتیا راکتی پیوند زد یا خیر؟ و اینکه نتیجه کار پیوند معکوس بهتر هست یا معمولی ؟
سپاس از لطفردا شما
سلام ..ژیمونوهای رنگی وارداتی بزرگترین افت و بزرگترین دشمن کاکتوسهای شماهستن...علیرغم ظاهر زیبا اما اینا سرتاسر افت ناشناخته دارن که متاسفانه بصورت قاچاق از مرز ترکیه و اربیل و کردستان میان....معمولا مهمان 6ماهه شما هستن و بیشتر از ان نمیشه نگهداری کرد و خیلی راحت از بین میرن و بیماریهای قارچی و عفونی رو براتون میذارن.....در خصوص ژیمونو رنگی اینا معمولا رو هلیو پیوند خردن اما این ژیمونو ها بهترین پایه براشون پایه نقره ای هست و اپونتیا تنها موردیه که کم جواب میده ....اما اگه خواستین بگیرین نوع ایرانی و از پایه نقره ای خرید کنید.......ژیمونو بروچی رو میشه روی اپونتیا زد و منعی نداره البته (یه نکته بی ربط:ژیمونو بروچی تو ایران به اشتباه شناخته شده اسم درست و واقعیش فلانزی هست ..ما تو ایران اشتباها به فلانزی میگیم بروچی ...نمیدونم چرا !!!بروچی یه ژیمونی دیگه هست که اصلا شباهتی به فلانزی نداره ).....پیوند معکوس یه کار غیر معموله...و کار غیر معمول عموما نتیجه کار معمول رو نمیده ونباید توقع داشت همیشه جواب بده...اما خب گاهی شمایه پیوند میزنی حالا ته اون پیوندک رو میزنی رو پایه دیگه به امید تولید پاجوش ..معمولا تو پرسکیا بیشتر هست ..اما خب تجربه اون ضرری نداره فقط یه قلمه پرسکیا میخواد اما خب اگه بگیره پاجوش تولید میشه و بعضا کار دفرمه ایجاد میشه اما نه همیشه
لطفا اگر کانال تلگرامی یا گروه تلگرامی دارید لینک عضویت رو محبت بفرمایید سپاسگزارم