هرس کردن ، قلمه زدن و ساخت بونسای پورتولاکاریا افرا
هرس کردن ، قلمه زدن و ساخت بونسای پورتولاکاریا افرا
به نام خدا
در ابتدا باید ببینیم که هدف ما برای هرس کردن ، زیبایی افرا و ساختن بونسای زیبا می باشد یا فقط قصد تکثیر آن را داریم .
اگر قصد تکثیر داشته باشیم از هر شاخه گیاه مادر می توان چندین گیاه جدید تولید کرد . اما اگر قصد زیبا سازی داریم باید در قطع کردن شاخه های گیاه مادر دقت زیادی کنیم که زیبایی آن حفظ شود. هیچ گاه گیاهان کوچک را هرس نکنید ، اجازه دهید گیاه شما به اندازه مناسبی برسد که بتوانید به آن شکل دهید .
در این آموزش سعی می کنیم گیاه را طوری هرس کنیم که هم زیبایی گیاه به صورت بونسای حفظ شود و هم از قسمت های جدا شده هنگام هرس گیاهان جدید و زیبایی بدست آوریم.
وسایل مورد نیاز برای هرس کردن:
همانطور که در تصویر بالا مشخص است برای هرس کردن وسیله خاصی مورد نیاز نیست و از ابتدایی ترین وسایل آشپزخانه که چاقوی تیز می باشد می توان استفاده کرد .
اگر می خواهید در کارتان دقت بیشتری داشته باشید از یک موچین یا پنس و یک قیچی کوچک تیز هم می توانید استفاده کنید.
شروع کار:
ابتدا گیاه خود را بررسی کنید و تصمیم گیری کنید که دوست دارید گیاه در انتهای کار به چه شکلی بماند، این کاملا سلیقه ای است . بعضی گیاه پاکوتاه دوست دارند بعضی هم بلند .
در اینجا ما قصد داریم این گیاه را برای چهارمین بار هرس کنیم.
در هرس های قبلی سعی کردیم که گیاه به یک سمت رشد کند و حالت خوابیده پیدا کند این گیاه حدود ۶ سال سن دارد و چهارمین نوبت هرس آن می باشد . بهترین زمان هرس نیز از اواخر اسفند تا اواخر خرداد می باشد .
وقی که شکل نهایی گیاه را تجسم کردیم، بررسی می کنیم که کدام شاخه ها باید حذف شود. اگر بعدا قصد کاشتن شاخه های بریده شده را دارید دقت داشته باشید که قسمت های بریده شده کمتراز ۳ سانتیمتر نباشد ، اگر کوتاه تر باشد نمیتوان آن را کاشت .
حال شروع به بریدن شاخه ها از محل هایی که مشخص کرده ایم می کنیم.
سعی کنید از بالای قسمت هایی جدا کنید که جوانه جانبی زده باشد، با این کار گیاه شما پرتر می شود و حالت درختی پربرگ به خود می گیرد .
نکته: وقتی که شما با هرس کردن اجازه ندهید شاخه های گیاه رشد طولی داشته باشد، گیاه سعی می کند ساقه اصلی را تقویت کند و قطر ساقه زیاد می شود و پس از چند سال هرس مداوم حالت بونسای به خود می گیرد.
هم اکنون افرای هرس شده خود را به مدت ۲۴ ساعت در نور ملایم و غیر مستقیم قرار دهید و بعد به محیط قبلی خود بازگردانید و طبق عادت قبلی آبیاری خود را ادامه دهید. اگر قصد تعویض گلدان افرای خود را دارید به هیچ عنوان پس از تعویض گلدان فورا آبیاری نکنید و پس از ۵ روز آبیاری را شروع کنید . امکان دارد پس از تعویض گلدان تعدادی از برگ ها بریزد ، اصلا نگران نباشید برگ ها خیلی زود دوباره رشد می کنند.
اگر میخواهید ریشه های افرای شما مثل شکل زیر از خاک بیرون آمده باشد در هر بار تعویض گلدان یک تا ۲ سانتی متر گیاه را در گلدان جدید بالاتر از سطح خاک قرار دهید تا به میزان مورد نظر برسد.
برای تغذیه ی افرا هم می توانید از کود های ۲۰-۲۰-۲۰ گل های آپارتمانی به میزان نصف مقدار مشخص شده بر روی بسته و در فصل بهار و تابستان استفاده کنید.
نکته ی خوبی هم از استاد بزرگوارم آقای صرامی یاد گرفتم که لازم میدانم اینجا ذکر کنم . اگر می خواهید ساقه ای از افرا به سمتی که شما می خواهید رشد کند (مثلا مستقیم به سمت بالا رشد کند ) فقط کافیست برای مدتی کنار آن یک چوب ببندیم ، شاخه افرا کاملا حالت صاف و جهت چوب را به خود میگیرد . من اینکار را با شاخه های کوچک و برای حجیم کردن یک قسمت گیاه انجام دادم .
کاشتن قلمه های بدست آمده:
حالا نوبت کاشت و تکثیر قسمت های جدا شده است . همه قلمه ها را یکجا چیده و به بررسی آنها بپردازید آنهایی که تا ۱۰سانتیمتر درازا دارند را جداگانه می توان کاشت اما قسمت های بزرگتر را باید به قسمت های کوچک تر تقسیم کرد .
پس از آماده کردن قلمه ها، برگهای قلمه های کوچک را تا ۲ سانتی متر و قلمه های بزرگتر را تا ۳ سانتی متر از پایین شاخه قطع می کنیم و قلمه ها را در محلی بدون رطوبت و در سایه قرار می دهیم که محل زخم ها پینه ببندد ، معمولا ۲۴ ساعت بیشتر طول نمیکشد .
پس از انتخاب گلدان مناسب و ریختن خاک درون آن، قلمه ها را تا اولین برگ از پایین در خاک فرو می بریم و قلمه ها را ثابت می کنیم. سپس گلدان ها را در محلی با نور مناسب (دور از تابش مستقیم آفتاب) قرار داده و پس از ۵ روز آبیاری را شروع می کنیم. در طی این ۵ روز سطح خاک را با اسپری کردن آب مقداری مرطوب نگه دارید تا گیاه به ریشه زدن ترغیب شود. (دقت کنید که فقط سطح خاک اندکی مرطوب شود.)
پس از طی شدن این مدت و اطمینان از ریشه زدن گیاه آبیاری را از مقدار کم شروع کنید و پس از خشک شدن خاک دوباره آب دهید. هرگز در آبیاری این گیاه زیاده روی نکنید. برای تهیه خاک مناسب هم به آموزش های موجود در سایت مراجعه کنید. قسمت های بلند تر و بزرگتر شانس ریشه زایی بیشتری دارند مخصوصا آنهایی که ساقه قهوه ای دارند . قلمه هایی که به علت کم نوری حالت کشیده دارند و برگ های پهن دارند شانس کمتری برای ریشه زایی دارند
روش دیگر اینست که اول قلمه ها را در آب قرار داده تا ریشه بزنند و سپس آن ها را بکارید.
پس از هرس کردن متوجه میشوید که یک پورتولاکاریا افرای زیبا و جنگلی از افراهای تازه کاشته شده دارید، به شما تبریک می گوییم.
موفق باشید.
لطفا برای تقدیر ، تشکر و ابراز نظر مثبت یا منفی فقط از کلیدهای Like/Dislike استفاده کنید. کامنت های اضافی، برای جلوگیری از بی نظمی حذف خواهند شد.
با سلام و سپاس از مطالب فوق العاده ای که با زحمت بدست میارین و به راحتی در اختیار همگان قرار میدین ، جناب ذهاب در مورد زمان انتقال گیاه به گلدان کم عمق و دلایل این کار و نحوه هرس ریشه هم اگر مطالبی در اختیار دارین بفرمایید .
گیاه من ساقه هاش قهوه ایه و برگاش پهن حالا شانس ریشه زایی کمه یا زیاد؟؟؟؟؟!!!!!
زیاد
سلام
ممنون از مطلب مفیدتون
چقدر طول میکشه اون ساکولنت های کوچک که تازه کاشتیم تبدیل به بونسای بشن؟
بعد از 2 سال رشد تازه به مرحله هرس میرسند و با هرس کردن چند ساله آنها حدودا 6 سالی طول میشکد که شکل و شمایل بونسای به خود بگیرد
ویکی کاکتوس جرات خیلی کارها رو به ما یاد داد.
جوری که دوستم بنسای عزیز دوست داشتنی اش رو برای هرس به دست من سپرد
و اینکه بعد از خواندن این مطلب دوست دارم یه بنسای رو به سبک ویکی کاکتوسی تربیت کنم.
خیلی تشویق آمیز بود
ممنون از این همه انگیزه برای یه احساس قشنگ سبز
دقیقا دهقان جان باهات موافقم .
من باید عکس کاکتوسهامو قبل از آشنایی با ویکی کاکتوس و بعداز آشنایی بزارم تا خودتون تفاوت رو احساس کنید.
ممنون از همه ، خوشحالم که مقاله ها مفید واقع میشوند
لطفا در مورد كاكتوس ها و ساكولنت هاي ديگر هم مطالبي مشابه قرار بدهيد هر چند مي دونم برخي از انواع ديگه رو معرفي كرديد ولي خوب خداوند هم مدل هاي متنوع و زيباي بسياري آفريده كه خيلي ها مثل من دوست دارند اونها رو بهتر بشناسند.
موفق باشيد
خیلی عالی بود جناب ذهاب...
میشه لطفا بفرمایید عکس بونسایی که گذاشتید حاصل تجربه ی خودتون هست یعنی الان این بونسای متعلق به شماست؟
اقای ذهاب عزیز از ارائه مطالب خوبتان بسیار سپاسگذارم. من قبل ازاینکه جرات درست کردن این بن سای را پیدا کنم در مورد این ساکولنت مشکلی پیدا کرده ام وان این است که مدتی است که برگهای ان زرد می شود و می ریزد یعنی کلا ریزش برگهای ان بنظرم زیاد شده .معمولا هر وقت ببینم خاکش خشک شده ابیاری می کنم که تقریبا هفته ای دو بار می شوددر ضمن در مقابل پنجره جنوبی قرار دارد نور مستقسم افتاب نمی گیرد اما مکانش پرنور و گرم است؟ خواهش می کنم مرا راهنمایی کنید قبلا از وقتی که می گذارید تشکر می کنم
سلام و تشکر . دوست عزیز افرا در 3 صورت برگ هایش زرد می شوند و میریزند . آبیاری زیاد ، نور کم و گرمای بیش از حد . احتمالا به علت گرمای زیاد سطح خاک زود به زود خشک میشود و شما آبیاری میکنید و به علت آبیاری زیاد دچار این مشکل شده است . بهتر است افرای خود را به محل مناسب تری منتقل کنید . در ضمن اصلا نگران ریزش برگ ها نباشید وقتی شرایط مناسب شود همه برگ ها دوباره میرویند .
ممنون از پاسختان. محل انرا تغییر دادم ببینم چه می شود.
سلام
جناب ذهاب من منتظر پاسختون هستم
سلام دوست عزیز ، فقط اون افرایی که روش کار انجام دادم و عکس های زیادی ازش هست مال خودمه ولی اون دوتا که مسن تر هستند و گلدان زیبا دارند از سایت های خارجی کپی شده اند .
ممنون جناب ذهاب از پاسختون
یعنی افرای شما هنوز به بنسای تبدیل نشده درسته؟
سلام آقای ذهاب
از اینکه تجربه و مهارتتونو در اختیار دوست داران گل و گیاه قرار دادین تشکر می کنم
مطلب ارسالیتون برای من واقعا مفید و کاربردی بود
موفق و پیروز باشید
از من بعد 4 هفته ریشه کرد (بعد از پینه بستن در خاک گذاشتم)
من از طریق برگ امتحان کردم
فعلا 2هفته است گذشته
فعلا ک خبری نیست
نه برگش پژمرده شده ن تولید ریشه کرده
من تا ب حال برا تکثیرش نگذاشتم پینه ببنده
همون لحظه تو خاک کاشتم
همشونم رشد کردن
اصلا گیاه ناز داری نی
پرتشم کتی تو خاک میگیره
با سلام
من از این گل پورتولاکاریا افرای دارم اول خوب رشد میکرد ولی حدود جند ماه هست که برگهاش خشک میشه و میریزه شما راه حلی برای نجات گل من دارید؟
ممنون میشم چون خیلی دوسش دارم
یک گل کراسولا هم دارم گلدونش رو عوض کردم برگهاش نرم شده و اصلا رشد نمیکنه؟
ممنون
الهام
خشک شدن برگ ها شاید به خاطر گرمای هوا و یا خفگی ریشه ها باشد.
اگر مورد اول نیست بیایید گلدان را در یک تشت آب (سطح آب همتراز با سطح گلدان) قرار بدید،به محض اینکه سطح خاک خیس شد گلدان را از تشت آب در بیارید و جایی قرار بدید که هوا جران داشته باشه (نه جلو کولر و پنکه ها !!).
انشاءالله که خوب میشه.
با سلام و وسپاس از زحماتتون.من یه دونه از این گیاهی که عکسش هست رو دارم ولی اسمش رو نمیدونم.رشدش کم هستش چیکارش کنم؟سوال دیگه هم که دارم اینه که آیا برای بونسای مناسب هستش یا نه؟
سلام
سلام و عرض ادب خدمت شما دوست عزیز؛و با تشکر از شما بابت مطالب بسیار مفیدی که در اختیار ما قرار دادین.من یه بونسای دارم که در طول یک سال فقط 7 سانت به طولش اضافه شد و رشد قابل توجهی از پهنا نداره.عکساشو براتون گذاشتم طوری که شرایط نگهداریشو هم نشون دادم.ممنون میشم اگر منو راهنمایی کنین که چکار کنم تا رشد بهتر و بیشتری داشته باشه.نهایت تشکر رو از بذل عنایت حضرت عالی دارم.با آرزوی موفقیت.
با سلام
دوست عزیز نور دریافتی افرا باید خیلی زیاد باشد در نور زیاد برگها ریزتر شده و رشد بیشتری خواهد داشت ... به نظر نور دریافتی در محل نگه داری گیاهان شما کم است.... در ثانی اگر میخواهید که افرا پهنتر شود می بایست با هرس کردن سرشاخه ها، گیاه را مجبور به تولید شاخه های جانبی بکنید..
نکته ی دیگری که در تصویر متوجه شدم قرار گرفتن گیاهانتون در مجاور شوفاژ هستش.... در زمستان اصلا این مکان مناسب نگه داری گیاهانتون نیست البته اگه از شوفاژ استفاده می کنید...
با سلام خدمت شما دوست عزیز و با تشکر به خاطر راهنمایی بسیار مفیدتون .در خصوص نور باید بگم محل قرار گرفتن گیاه در فاصله یک و نیم متری درب ورودی به بالکن هست.که نور غیر مستقیم بهش میخوره. اگر لازمه به درب بالکن نزدیک تر کنم.در خصوص رادیاتور شوفاژ؛ خدمتتون عرض کنم هر سال با شروع فصل سرما و روشن شدن شوفاژ ؛این گیاه ها رو جابجا میکنم تقریبا 3متر فاصله با شوفاژ داره.اگر نکته دیگه ای بود ممنون میشم باز هم بنده رو از تجربیاتتون بهره مند کنین.با تشکر مجدد و با آرزوی سلامتی و سرافرازی برای شما و همه دوستان ویکی کاکتوسی.
دوست عزیز
با توجه به اینکه وارد فصل پاییز شدیم و کم کم نور آفتاب مایل شده و از شدت آن کاسته میشود بهتر است مکان گیاهان را جایی در نظر بگیرید که نور کافی به آنها برسد. خود شما با بررسی گیاهانتون بهتر میتوانید اینرا تشخیص دهید که نور کافی است یا نه...
بهتره گیاهانتون با ورود به فصل سرما کم کم سرما را تجربه کرده و به خواب زمستانی بروند که در بهار شکوفایی بهتری داشته باشند... لازمه ی این کار پیدا کردن مکانی است که هم نور کافی داشته باشد و هم کاکتوس در معرض هوای آزاد باشد. حرارت شوفاژ و دمای داخل خانه شرایط را به گونه ای فراهم می کند که کاکتوس ها در اوج زمستان هم رشد داشته باشند.... البته اگر نمی توانید شرایط خواب زمستانی را فراهم کنید نگران نباشید. اتفاق خاصی نمی افتد..
با سلام برای دیدن بونساهای من به قسمت تصاویر مجموعه ها فیلد مجید احمدی بروید نظر بدین لطفا
سلام
ممنون وسپاسگزار.
سلام
مرسی از راهنمایی هاتون، لطفا نحوه آب دهی این گیاه رو هم بگید، این گیاه رو من دو سه ماهی هست خریدم اما ظاهرا رشدی نداره یا شاید خیلی کم منبع نوری خوبی داره
سپاس گذارم
سلام دوست عزیز.
لطفا به این ادرس مراجعه کنید
http://wikicactus.com/?p=6281
سپاس گزارم
ممنون از راهنماییتون :)
سلام الان چند روزی هست که گیاه من زیر برگ هاش حالت خط یا خط هایی دیده میشه انگار یگی زخمیش کرده ولی این توی اکثر برگها دیده میشه و البته توی چند تا از برگ ها هم کرم خوردگی دیده میشه توی برگ ها سوراخ شده لطفتا راهنماییم کنید خواهشا
میشه راهنماییم کنید علت خوردگی کنار برگ ها ی این گیاه چیه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟خیلی این گیاهمو دوسدارم
پس چرا کسی ج سوالمو نمیده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اینم یه تصویر دیگه از افرا جووونم
سلام من از اول که این گیاهو خریدممم چهارتا افرا توی یه گلدون بود تا اینکه بزرگتر شدو من به همین صورت به گلدونه دیگه که میبینید منتقل کردم به نظر شما میتونه چهار تا افرا توی یه گلدون باشه ؟اشکالی نداره ؟مشکلی برای ریشه ها و رشدشون پیدا نمیکنه؟؟؟؟؟؟؟؟لطفا لطفا لطفا جواب بدین ممنون.
اینکه 4 تا افرا توی یک گلدون باشه اشکال نداره . ولی واسه اون خط خطی ها و سوراخ شدن ها نگران باشید . در صورت امکان یک عکس از نزدیک ارسال کنید . احتمال میدم توسط کرم این اتفاق واسش افتاده باشه
سلام ممنونم بخاطر راهنماییهای ارزشمندتون
در مورد تکثیر این ساکیولنت از طریق برگ میشه توضیح بدین؟
دوست عزیز ، من چندیدن بار تست کردم ولی نتیجه نگرفتم و جایی هم ندیدم که قطعا نتیجه گرفته باشن
سلام
من با همین روشی که اموزش دادید عمل کردم ولی متاسفانه ساقه هایی که کاشته بودم پلاسیده شدن.
توی آب هم گذاشتم ولی ریشه نزدن و گندیده شدن. دلیلش چی می تونه باشه؟ دو بار تا حالا هم اینکار کردم ولی نشده.
دوست عزیز پلاسیده شدن برگ های قلمه جدید امری عادی است(به دلیل این که ریشه ای نیست تا آب مورد نیاز برگ ها فراهم شود)
ای کاش یکم اطلاعات بیشتر می دادید
طول قلمه؟
مکان نگهداری؟
نور محیط قلمه؟
میزان و زمان شروع آبیاری برای قلمه کاشته شده؟
طول قلمه ها حول و حوش 10 س هست
گلدان اصلی و گدان قلمه هایی که کاشتم پشت یک پنجره جنوبی گذاشتم.
الان که تابستانه هست عصرها از ساعت 2-3 افتاب کم کم روش می تابه البته پشت پنجره هستند
تا 5 روز فقط سطح خاک خیس می کردم بعدش نصف لیوان آب بهش می دم.
در درجه اول توجه داشته باشید که قلمه هایی که میگیرد تا مدتی مثلا یک هفته نباید نور مستقیم بخورد
دوم اینکه بعد از 5 روز نباید اینقدر بهش یکدفعه آب داد(نگفتید چند وقت یکبار بعدش آب داده اید)
خیلی آرام ارام باید اب رو افزایش داد(چون هنوز گیاه ریشه ندارد و اگر اب طولانی مدت کنار ساقه باشد باعث پوسیدگی ساقه می شود) پس آبدهی که انجام می شود هر وقت خاک خشک شد آن هم از مقدار کم شروع کنید و طی چند هفته مقدار رو به اندازه ی مطلوب برسانید
ممنون. فک کنم هم نور زیاد بهش خورده هم آب زیاد بهش دادم.
سلام
یه گلدان تقریبا بزرگ از همین نوع سه ماه پیش گرفتم. خاکش یه خاک زرد رنگ هست. گیاه ساقه چوبی به قطر 6 سانتی متر داره.
یک ماه پیش به دلایلی داشتم خاک بررسی می کردم کمی که خاک جا به جا کردم ریشه ها از خاک بیرون زدند یعنی اینجور بگم ریشه ها کاملا روی سطح خاک بودند.
الان گیاه شل شده آب هم که می ریزم به سختی پایین می ره.گلدان یه چند روز هست زیر یه درخت تو حیاط گذاشتم.
1- لازم خاک عوض کنم؟
2-لازم گلدان عوض کنم؟
3- مکانش خوب هست؟
منظورتون رو از ریشه ها روی سطح خاک بودند نمی فهمم!
ریشه ها از ممکن است از سطح خاک شروع شود و تا گلدان هم برسد
اگر عکسی قرار می دادید بهتر می شد صحبت کرد(بهتر بود در بخش پرسش و پاسخ این سوالات رو مطرح می کردید چون این قسمت به همین منظور قرار داده شده)
برای جواب دادن به سوالاتتون باید مساله رو خیلی روشن تر کنید!
نور محیط قبلی؟ نور محیط فعلی؟
میزان آبیاری؟ نحوه آبیاری؟
اندازه گلدان؟ حجم گیاه؟ ریشه از انتهای گلدان بیرون زده است؟ آخرین باری که گلدان تعویض شده؟
خاک زرد؟!؟ منظور خاک رس است؟
برای شل شدگی: معمولا آبیاری کم، آبیاری زیاد(پوسیدگی در ریشه و ساقه) و جابهجایی به یکباره می تواند عوامل این مشکل باشد
سلام خسته نباشید من از این گیاه در حدود 25 گلدان بزرگ و کوچک دارم 5 سالی میشه اما در باره نحوه نگهداری و آبیاریشون با شک و تردید عمل می کردم اطلاعاتی هم که از فروشنده می گرفتم با توجه به مطلبی که الان شما گذاشتید خیلی ناقص بودهبه هر حال البته 5 سال پیش من دو تا از این گلدونها داشتم خودم تعدادشون رو به 25 گلدان رسوندم یه مشکل دارم اونم این که جایی که من زندگی می کنم در تابستان گرمای هوا به 50 درجه هم می رسه در تابستون بعضی از گلدون هام خشک شدن طوری که ساقه هاشون کامل جدا شدن لطفا راهنماییم کنید ممممممنون و سپاسگزار بابت اطلاعاتی که در اختیارمون می زارید
سلام
ممنون از مطالب مفید تون
من یه گلدون خریدم که پنج تا شاخه بزرگ و سه تا کوچیک داره
۱نمیدونم اینا رو از هم جدا کنم یا نه
۲میخوام به گلم شکل بدم و یه تنه قطور داشته باشه که گفتن برای این کار باید هرس بشه یعنی سرشو بزنم؟خب اینجوری که قدش بلند نمیشه!
۳تو این یکی دو هفته ای که خریدمش مدام جابجاش کردم تا در معرض آفتاب باشه آیا این آسیب میزنه ؟
۴و سوال مهمم برگاش با یه اشاره میفتن چرا
۵و یه سوال دیگه وقتی یه قسمت رو برای تکثیر بریدیم نباید داخل آب بذاریم؟مستقیم بزنیم داخل خاک؟
اگه به همه سوالام جوال بدین ممنون میشم?
كاربر محترم D!سلام
من يك پيشنهاد عالي براي گياه قشنگتون دارم!!
و البته يك پيشنهاد براي دسترسي به پاسخ همه ي پرسشهايي كه عنوان كردين كه اگر به پيشهاد اولم عمل كنيد يقين دارم به تعدادي از سوالات شما حداقل 3 تاش كاملا پاسخ داده ميشه.
پيشنهاد اولم: يكبار ديگر آموزش بالا را قدري عميق تر مطالعه بفرماييد.
پيشنهاد دوم:سوال خود را در بخش انجمن پرسش و پاسخ مطرح بفرماييد.
با تشكر
سلام
من یه دونه از این افرا کوچیکشو دارم اول شاداب بود ولی الان برگاش چروکیده شده.
نورش زیاده ولی مسقیم نیس.هفته ای یه بار هم آب میدم بهش(درصورت خشک شدن)
عکسشو میخواستم بزارم ولی لود نمیشه
لطفا راهنماییم کنید.ممنون از اطلاعات بسیار خوب اساتید
سلام دوست عزیز
چروکیدگی برگ ها به دلیل نرسیدن آب به بافت ها(تشنگی گیاه) است(البته به دلیل آبیاری بیش از حد که باعث پوسیدگی ریشه گیاه شده، نیز می تواند باشد- از بین رفتن ریشه باعث نرسیدن آب به بافت می شود)
البته در مورد شما با توجه به ظاهر حدس می زنم تشنگی بیشتر باشد
گیاه شما کجا نگهداری می شود؟ آبیاری به صورت عمیق است؟ دمای محیط گیاه خیلی گرم نیست؟
با سلام و تبریک عید نوروز بنده یک گلدان افرا دارم و هفته پیش اقدام به تعویض گلدان کردم بعد از سه روز آن را آبیاری کردم اما قبل از آبیاری برگهای آن چروکیده بود و بعد از آبیاری هم همچنان چروکیده است چند سوال دارم در سایت خواندم که کاکتوس را بعد از تعویض گلدان تقریبا یک هفته تا ده روز نباید آبیاری کرد اولا اینکه ابیاری بعد سه روز چه اتفاقی می افتد و دوم اینکه چرا برگ های افرای من هنوز چروکیده هست لطفا راهنمایی فرمائید
اینم یک عکس دیگه از افرای من
فقط یک نکته دیگه اینکه محل نگهداری اش پشت پنجره هست و نور گیر می باشد
سلام دوست عزیز
بعد از تعویض معمولا ریشه های گیاه آسیب میبینه و اگر خاک برای مدتی خشک نشه این قسمت های آسیب دیده ممکنه(بستگی به خیلی از عوامل مثل میزان رطوبت میزان زخم دما و ... داره) محل تجمع قارچ بشه و گیاه از بین بره
به همین دلیل برای اطمینان گفته میشه که یه مدتی(معمولا گفته میشه یک هفته جهت اطمینان) خاک خشک بشه تا زخم ها ترمیم پیدا کنه
سه روز احتمالا کافیه فقط از الان تا مدتی بین آبیاری ها حتما خاک خشک باشه یه مدتی تا اگر زخمی هنوز باقی مونده پینه ببنده
در مورد چروک شدگی: من چیزی در برگ هاتون ندیدم ولی اگر باشه عوامل مختلفی می تونه عاملش باشه
1- شک به گیاه
2- تشنگی
3- از بین رفتن ریشه
اگر قبل از تعویض چروک بوده به دلیل آبیاری کم به گیاهتون بوده ولی اگر بعد از تعویض شده احتمال به خاطر اینه که به گیاهتون شک وارد شده و یه مدت طول میکشه تا گیاه دوباره خودش رو با شرایط جدید وفق بده
توصیه می کنم برای مدتی به چروک شدگی و یا حتی ریزش برگ زیاد توجه نداشته باشید و صبر کنید تا یواش یواش گیاه به شرایط عادت کنه اگر بعد از یکی دو ماه هنوز برگ ها چروکیده بود یک درجه فاصله بین آبیاری ها رو کاهش بدید
سلام
گياه من يكسال بود كه سرحال و زنده بود
تا اينكه مدتي پيش هرس كردم و همه برگاش ريخت و ساقه هاش خشك شده
نميدونم بايد چيكارش كنم كه دوباره زنده بشه
دوست عزیز
سوالتون رو در بخش پرسش و پاسخ مطرح کنید
در ثانی در مورد شرایط نگهداری، آبیاری، مکان نگهداری و .... هم بیان کنید
دوست عزیز
سوالتون رو در بخش پرسش و پاسخ مطرح کنید
در ثانی در مورد شرایط نگهداری، آبیاری، مکان نگهداری و .... هم بیان کنید
ریزش برگ از کی شروع شد؟ در این چند وقت چه کارهایی روی گیاه انجام دادید؟
سلام
سپاس فراوان
بهترین مطلبی بود که دیدم تا حالا. خصوصا اینکه بدون هیچ مطالعه ای مدتیه دارم یه کراسولا رو توی خونه به سبک بنسای درست میکنم ووالان خوشحالم که دیدم تو این پست همون گیاه برای آموزش استفاده شده
سلام خسته نباشید من بونسایمو میخواستم قلمه بزنم.الان درست متوجه نشدم بعد از کوچک کردن شاخه ها اونارو داخل آب باید بزارم تا ریشه در بیارد؟
روش اول هم فقط قطعه هارو در جایی قرار بدن تا پینه ببندد در هیچ کدام از روش ها نباید گیاه داخل خاک باشد؟
ممنون میشم زود جواب بدید چون بنسایم شاخش شکست و من شاخشو میخوام قلمه بزنم الان قطعه قطعه جلوومه خیلی ناراحتم
سلام خسته نباشید من بونسایمو میخواستم قلمه بزنم.الان درست متوجه نشدم بعد از کوچک کردن شاخه ها اونارو داخل آب باید بزارم تا ریشه در بیارد؟
روش اول هم فقط قطعه هارو در جایی قرار بدن تا پینه ببندد در هیچ کدام از روش ها نباید گیاه داخل خاک باشد؟
ممنون میشم زود جواب بدید چون بنسایم شاخش شکست و من شاخشو میخوام قلمه بزنم الان قطعه قطعه جلوومه خیلی ناراحتم.لطفا کمک
سلام دوست عزيز گويا خيلي شتابزده مطلب و مطالعه كرديد :)
بونساي شما همين نوعه؟ اگر بله كه هم ميتونيد شاخه هاي جدا شده را داخل آب ريشه دار كنيد و سپس در خاك بكاريد كه به راحتي در آب ريشه دار ميشه افرا
هم اينكه ميتونيد بذاريد اول محل زخم پينه ببنده و بعد همون شاخه را در گلدان با خاك مناسب بكاريد كه بعدا در خاك ريشه دار بشه كه توضيحات كاملش در بالا اومده تا پنج شش روز اگه هيچ اقدامي هم در مورد شاخه ها انجام نديد مشكل خاصي پيش نمياد نگران نباشيد
سلام ممنون از پاسختون..فقط من قلمه هارو داخل آب گذاشتم چندتا برگش چروک شده..همینطور درختچه اصلیم ام ۲.۳ تا برگش چروک شده .دلیلش چی میتونه باشه من روزی ۲.۳ بار آب اسپری میکنم و خاکش هم دست زدم مرطوب هست.خیلی زیاد هم آب ندادم نمیدونم چی شده..و اینگه یه سوال دیگه هم داشتم الان تقریبا ۳ روزه قلمه ها تو آبه.چقدر طول میکشه تا ریشه بزنه؟
ممنون میشم کمکم کنید?
سلام مجدد
عارضم خدمت شما كه سعي كنيد سوال را در بخش انجمن بپرسيد كه هم پاسخ را سريعتر دريافت كنيد هم ساير دوستان از سوال شما استفاده كنند هم اينكه سوال شما در بين خيل عظيمي از نظرات جان بخش دوستان گم نشود.پيشاپيش سپاس
و اما پاسخ:
مطمئنا چروك شدگي برگهاي پاييني ميتونه امر عادي اي باشه چرا كه هم گياه اصلي هم شاخه هاي بريده شده رويداد جديدي را در خودشون حس كردند بريدن شاخه هم گياه اصلي و هم شاخه را تحت الشعاع قرار ميده و لذا ممكنه چروك شدگي برگها ناشي از اين عمل باشه ولي ممكنه هم هست از شدت تابش آبياري كم يا بالعكس زياد و .. باشه به نظرم افرا به روزي 3 بار اسپري آب نيازي نداره نهايت در هفته يكبار اونم براي مني كه در اقليم گرم و خشك هستم!(تجربه ي شخصيه نه كلي گويي)
و اما پاسخ سوال دوم :
ريشه زايي قلمه ها يك تا دو هفته طول خواهد كشيد( بسته به شرايط دمايي محيط و..) به شرط اينكه آبش و دو روز يكبار عوض كنيد كه حالت لجني پيدا نكنه و اسباب پوسيدگي ساقه را محيا كنه
خیلی ممنون از پاسخ کاملتون
سلام خسته نباشید
گیاه من 1 ماهی هست برگاش میریزه .بدون اینکه زرد و یا چروکیده بشه .
جوانه میزنه و باز بعضی از برگهایی که جوانه زده و کوچیک هستن میریزه .
گیاه رو من پشت پنجره میزارم .و افتاب میخوره .
خاک رو هم عوض کردم ولی فرقی نکرد .
سلام دوست عزیز و بااجازه اساتید محترم ویکی کاکتوس
طبق گفته های اساتید ویکی کاکتوس در این موقع سال عوض کردن خاک بهتره صورت نگیره
من خودم پورتولاکاریا زیاد قلمه زدم، طبق تجربه شخصیم و گفته های اساتید محترم، دلیل اینگونه ریزش بخاطر تغییر یهویی دما و مکان قرارگیریه این گیاهه که به اصطلاح به گیاهمون شک وارد میکنه
سعی کنید جای گیاهتون رو زیاد تغییر ندید
سلام من یه اشواریا دارم که از ساقه بریدم گذاشتم تو اب الان بخام تو خاک بکارم باید چیکار کنم؟
سلام ب تیم حرفه ای و کاربلد ویکی کاکتوس
چندتا سوال دارم اگ جوابمو بدین ممنون میشم
۱:) این گیاه دوست داشتنیمونو میشه زیر نور مصنوعی هم نگهداری کرد؟؟و مدت زمان نور دهیش به چه صورتی هست زمان بندیش؟؟
۲:) اگ نزارم گیاه خزان کنه و تو گل خانه شرایط بهار رو براش فراهم کنم گیاه به مشکل برخورد میکنه؟؟
۳:) یه دونه از افراهای من ارتفاعش نزدیک به ۸۰ سانتیمتر میرسه و از طریق ریشه دار کردن هوایی اقدام کردم،بنظرتون جواب میگیرم و گیاهم ریشه زایی میکنه؟؟
۴:) و آخرین سوالم اینه ک مناسب ترین و بهترین نوع ترکیب خاکی ک میتونم ازش استفاده کنم چی هست و ph خاک چند باید باشه؟؟
ببخشید ک سوالام زیاد بود ولی چون اولین سایت و تیم تخصصی و حرفه ای ک برخوردم بهش تو این مدت شما بودین خواستم تموم مشکلاتمو برطرف کنم چون واقعا عاشق این گیاه هستم و بیشتر از بیست تا گلدان افرای خوشگل و قوی دارم ک باید رسیدگی کنم بهشون
ممنون و دوستون دارم باعشق
(مسیح&masih♡)
عرض سلام خدمت شما همراه عزیز و خوش ذوق مجموعه ویکی کاکتوس
پرتوکالاریا افرا یا همون کراسولا خرفه به محیطی پر نور و مربوط نیاز داره تا رشدی بسیار زیبا و تنه های بسیار قطوری رو بتونه تشکیل بده
ترکیب خاک باید سنگین و دارای ماسه های درشت شسته رودخانه ای باشد
۳۰% ماسه درشت رودخانه
۵۰%خاک باغچه یاهمون خاک باغی که همه ساله فعال و قابل کشت و حاصل خیز می باشد
۱۰% هم پیت ماس
۵% کوکوپیت
۵%پرلیت دانه ریز
نحوه تنه دار کردن هم با رعایت نور کافی ابیاری منتظم خاک مرغوب و غنی میسر خواهد شد
موفق باشید
سلام من درسا هستم من یک شاخه دقیقا ۳ سانتی قلمه زدم ایا قلمه اش میگیره ممنون
عرض سلام خدمت شما
بله حتما چرا که نه البته اگر موارد ذکر شده رو رعایت کنید کوچک ترین مشکلی نخواهید داشت
باز هر موردی پیش اومد ذکر بفرمائید ما در خدمت تون هستیم-موفق باشید