باران اسیدی
باران اسیدی
تهیه و تنظیم: آقای عباس صرامی با نام کاربری yavar
به نام خدا
دوستان گرامی.
تصمیم گرفتم با روبرو شدن با واکنشها و قضاوتهاییکه در خصوص باران اسیدی توسط دوستان دیدم، مطالب ذیل را در این خصوص ارائه دهم . خشنود خواهم شد که نظرات یاران و دوستان را در این خصوص مطلع شوم و پیشاپیش هر تذکری را که باعث تصحیح بنده شود را جانانه پذیرا هستم.
باران در حالت کلی معادل آب مقطر میباشد و املاحی همراه خود ندارد.آنچه که باران همراه خود حمل مینماید در واقع گازهای معلق یا محلول در اتمسفرست که عموما گازهای آلوده کننده زیست محیطی میباشند که حاصل احتراق موتور وسایل نقلیه و مواد زائد دودکشهای کارخانه ها میباشد.
عموما این گازها متشکل از اکسیدهای کربن . گوگرد .فسفر و …. میباشند.

باران اسیدی
این گازها بهنگام حل شدن در قطرات باران تولید اسیدهای ضعیف و ناپایداری را خواهند داشت از جمله : اسید کربنیک. اسید سولفورو.اسید فسفریک.
باران اسیدی در خاک و در محیطی که ریشه گیاه وجود دارد باعث میشود که بدلیل تشکیل محیط اسیدی کمک به یونیزاسیون بهتر املاح موجود در خاک نماید و در واقع شرایط مستعدتری جهت انتقال یون املاح ونمکهای معدنی در خاک را ایجاد مینماد.بعبارتی دیگر تغییر محیط خاک به محیطی اسیدی باعث سهولت تغذیه ریشه گیاه از املاح موجود در خاک میگردد.
اما آنچه باید در خصوص بارانهای اسیدی یادآورشد اینست که:
۱- بارانهای اسیدی بسیار ناپایدار هستند و بزودی گازهای حل شده در قطرات باران بویژه با افزایش دمای محیط قطرات باران را ترک میکنند و در فضا آزاد میگردند این مطلب یعنی اینکه جمع آوری باران نمتواند منظور ما را تامین نماید
۲- هربارانی در هر مکانی نمیتواند باران اسیدی قلمداد گردد.
بعنوان مثال شهر یا محلی که خوشبختانه آلودگی هوا را بهمراه ندارد قائدتا نمیتواند بارشهای آن محل را اسیدی قلمداد نمود. یا چنانچه شما در شهری هستید که از بارشهای ممتد سود میبرد لاجرم باید متذکر شد بغیر از بارشهای اولیه که باعث تمیز شدن هوا شده بارشهای بعدی دیگر نمیتواند باران اسیدی قلمداد گردد.
حال با توجه به مطالب فوق که ظاهری ناامید کننده دارد به مطلب ذیل نیز توجه نمایید.
آنچه در این مبحث مهم است اینست که ما موفق به تغییر محیط خاک به محیطی اسیدی شویم تا یونیزاسیون و انتقال املاح اتفاق بیفتد. اینکار خوشبختانه مطابق تجربه با تشکیل آب اسیدی امکان پذیرست. مطابق آنچه از اساتید و بزرگان این رشته بدست ما رسیده با افزودن یک قاشق غذاخوری سرکه سفید(که همان اسید استیک است) به ۱۰ لیتر آب باعث تشکیل آب اسیدی میشود.(ناگفته نماند من حتی با غلظتهایی بیش از این دستورالعمل آب اسیدی تهیه میکنم و تاکنون مواجه با مشکلی نشدم)
اصلا مهم نیست که ما چه اسیدی را بکار میبریم . اسید سولفوریک؟اسید استیک؟ اسید کلریدریک؟ و ا …… بهیچوجه مهم نیست.
(ناگفته نماند چنانچه از اسیدهای دیگر برای تولید آب اسیدی اقدام نمودید دیگر نمیتوان یک قاشق از آن اسید مصرف نمود/هراسیدی مقدار خاص خود را میطلبد).
ما فقط باید به محیط اسیدی برسیم. هرچند ممکن است دور از عرف جلوه کند اما حتی باقیمانده نوشابه را هم میتوان بعلت وجود اسید فسفریک در آن به خاک کاکتوسها افزود. بنده شخصا این کار را به کرات انجام داده ام و هیچ مشکل سوئی برای کاکتوسهایم بوجود نیامده است.
اینرا نیز در نظر داشته باشید که وجود گیاه خاک (خاکبرگ. پیت ماس .کوکوپیت و…..) در ایجاد محیط اسیدی نقش بسزای دارند وجود این مواد در ترکیب خاک گلدان در اسیدی ساختن خاک تاثیر دارند .که البته نباید بصرف رسیدن به محیط اسیدی استفاده بی رویه از گیاه خاکها داشت چون این خاکها بهمراه خود نکات منفی نیز بهمراه دارند .مانند قدرت بالای نگهداری آب در خود که کمک به پوسیدگی ریشه کاکتوسها می نماید.
لطفا برای تقدیر ، تشکر و ابراز نظر مثبت یا منفی فقط از کلیدهای Like/Dislike استفاده کنید. کامنت های اضافی، برای جلوگیری از بی نظمی حذف خواهند شد.
خیلی جالب عموم مثل من فکر میکردیم باران اسیدی واسه گیاهان حتی کاکتوس ها شدیدا مضر است اما با خوندن این مطلب کلا نظم عوض شد.
ممنون
ساییتتون خیلی باحاله خیلی دوست اش دارم .جز سایت هایی هست که هر روز چک اش میکنم. واقعا تمام نیازهام و سوالام رو نه تنها بر طرف کرد بلکه همین که شدیدااااا انلاین هست واقعا لذت میبرم .
واقعا سپاسگذارم
سلام اقا عباس خدا قوت
این روش سرکه تو اب به صورت ممتد استفاده بشه که مشکلی نداره یعنی از این آب همیشه استفاده کنم؟
خوشم اومد توشابه بدم به گل هام,دقیقا انگار دارم آب میدم؟میزانش همون اندازست؟و هر چند وقت به چند وقت اینکار تکرار بشه؟
با سلام
آبیاری کاکتوس با آب اسیدی یا آب باران نباید مستمر باشد. دقیقا همانطور که کود دادن و یا استفاده از محلول ضد قارچ نیز دائمی نیست.
استفاده از آب باران یا آب اسیدی فقط جنبه تحریک و ایجاد شوک رویش دارد .لطفا از استمرار استفاده از آن پرهیز نمایید.
یک نکته را اجازه دهید که خدمتتان عرض کنم .همانقدر که ایجاد محیط اسیدی برای رشد بسیاری از کاکتوسها(ونه همه انواع) میتواند مفید باشد همانقدر هم در ایجاد و انتشار وتکثیر قارچها تاثیر بسزایی دارد . قارچها بمراتب در خاک اسیدی احتمال تشکیل و فعالیت میابند.
لذا باز خواهش میکنم از آب باران یا آب اسیدی بصورت مکرر استفاده ننمایید.
در مورد نوشابه:
من چند ساله که به مامیلاریا نوشابه میدم (ماهی یکبار بطور متوسط) این مامیلاریا 7 سال سن داره .کاملا سالمه و امسال چند تا بچه هم تشکیل داده. و شاید بجرات بگم بیش از یک کیلو هم وزن داره .
نوشابه را رقیق نمیکنم اما میگزارم که گازش تمام شود. شما اگر تمایل به تجربه اینکار دارید با یکی از کاکتوسهایتان اینکار را انجام دهید و برای مدتی آنرا تحت نظر داشته باشید . در ضمن مراقب باشید بخاطر قند نوشابه خاک گلدان شما مورچه نزند .
سلام
اینجوری که سخت شد!بالاخره بر یه اساسی میگید همه کاکتوس ها آب اسیدی نمیخواد.خواهشا زیر دیپلمی به ماهم یاد بدید...
ایشالا یک در دنیا صد در آخرت...
منم سون آپ به مامیلاریام میدم ایشالا اونم مثل من خوشش بیاد
اگه red bull بدیم دیگه چی میشهههههه !!!!!!
تا اونجایی که من میدونم astrophytum ها به خاک قلیایی نیاز دارن.
با سلام
دوتا سوال داشتم، 1- برای کاهش هر واحد ph چه مقدار سرکه باید در چه مقدار اب اضافه بشه؟
2- آیا این آب برای تمام کاکتوسها مناسبه؟
استاد یعنی هر اسیدی؟!
من نصف قاشق چای خوری اسیدی که واسه شست وشو استفاده میشه درس کردم و دادم ب کاکتوسام رفت.
نمیرن این بدبختا؟!
:| :\
من طبق این متن 2هفته پیش 1قاشق غذاخوری نوشابه رو با 1لیتر اب مخلوط کردم و برای امتحان به یکی از کاکتوسام ک اصلن رشد نداشت دادم.نمیدونم به خاطر این بود یا نه ولی از فرداش شروع کرد به جوانه زدن.
امروز هم دوباره به همون صورت آبیاریش کردم.
ممنون بابت اطلاعات مفیدتون
منم از نوشابه برای ابیاری استفاده کردم میتونید از نوشابه zero استفاده کنید که قند نداره.
با سلام و تشكر از سايت خوبتون ،ايا بايد نوشابه رو خالص ريخت؟؟ تاپيكي تو سايت هست كه بشه فهميد چه واريته هايي خاك اسيدي دوست دارن و كدومشون قليايي؟