تاریخچه ی پیدایش تراریوم
تاریخچه ی پیدایش تراریوم
تهیه و تنظیم: امین ذهاب ناظوری با نام کاربری samurai
به نام خدا
پیدایش تراریوم به اوایل قرن نوزدهم میلادی باز می گردد، زمانی که مردم علاقه ی بسیاری به طبیعت داشته و به دنبال راهی بودند تا فضای طبیعی خارج از خانه را به داخل منزل بیاورند.
در سال ۱۸۲۷ دکتر ناتانیل بگشاو وارد (Nathaniel Bagshaw Ward) که یک پزشک اهل لندن و در عین حال یک گیاه شناس آماتور بود در حین بررسی بطری هایی که برای نگه داری و مطالعه بر روی حشرات استفاده می کرد متوجه شد رطوبتی که در درون بطریها وجود دارد به واسطه ی تابش خورشید بخار شده و بر روی دیواره ی بطری جمع شده و دوباره به پایین سرازیر می شود همچنین او مشاهده کرد که در درون یکی از بطریها نهال کوچک سرخسی در حال رشد کردن است در حالی که سرخس های درون باغ خود به خاطر آلودگی هوا که توسط کارخانه های اطراف ایجاد شده بود در حال از بین رفتن هستند. بعد از مدت کوتاهی او دریافت که می تواند سرخس ها را در درون محفظه های شیشه ای از آلودگی هوا محافظت کند و در سال ۱۸۴۲ تمامی اطلاعات خود در مورد تراریوم را در کتابی به نام On the Growth of Plants in Closely Glazed Cases منتشر کرد و در اختیار عموم قرار داد. نسخه ی دوم این کتاب نیز در سال ۱۸۵۲ منتشر شد.
به واسطه ی مطالعه ی کتاب دکتر وارد، خیلی سریع محفظه های شیشه ای که به نام محفظه های وارد (Wardian Cases) مشهور شده بودند در سرتاسر انگلستان محبوب شده و مردم به پرورش انواع گیاهان گرم سیری در هوای سرد و آلوده ی انگلستان روی آوردند. بعد ها نام تراریوم بر روی این محفظه ها گذاشته شد.
نمونه هایی از محفظه های وارد (تراریوم) را در زیر مشاهده می کنید.
لطفا برای تقدیر ، تشکر و ابراز نظر مثبت یا منفی فقط از کلیدهای Like/Dislike استفاده کنید. کامنت های اضافی، برای جلوگیری از بی نظمی حذف خواهند شد.
ممنون... مطلب جالبی بود...
....................................
چند وقت پیش مطلبی راجب تراریومی خوندم که به شکل توپ شیشه ای به عرض1متر بود.
درب این تراریوم 85 ساله پلمپ شده و تا بحال هم نه باز شده م نه چیزی داخلش وارد یا خارج شده،
داخلش یک اکوسیستم کامل ایجاد شده، یعنی آبش بخار میشه و با میعان روی شیشه دوباره به ریشه برمیگرده، گونه های مختلف اکسیژن و دی اکسید همدیگه رو تامین میکنن و چیزای دیگه...
ولی نتونستم بفهمم چجور و از چه گونه هایی استفاده شده،
اگه کسی مطلبی میدونه خوشحال میشم کمکی بکنه... مرسی
.
.
...::موفق.باشید::...
این مطلب رو بخون دوست عزیزم ،
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2267504/The-sealed-bottle-garden-thriving-40-years-fresh-air-water.html
سلام و ممنونم آدمین جان،
.
.
.
...::موفق.باشید::...
خیلی جالبه، توصیه میکنم همه بخونن.
...................................................................................................
دیوید لاتیمر در سال 1960 گیاه کوچکی را داخل یک بطری کاشت. وی تا سال 1972 آن را آبیاری کرد اما پس گذاشتن یک چوب پنبه به روی دهانه بطری آز آن پس دیگر به گیاه آب نداد. این گیاه گونه 'ترادسکانسیا' برای مدت بیش از 40 سال ارتباطش با جهان خارج قطع شد اما کماکان زنده مانده است. دیوید لاتیمر تنها مراقبتی که از این گیاه می کرد چرخاندن بطری بود تا جهت تابش نور به گیاه را تغییر دهد. چگونه این موجود زنده بدون آب و مواد مغذی خارجی توانسته این مدت طولانی را زنده بماند؟
گیاه در واقع موفق شده به تنهایی اکوسیستم خود و شرایط لازم برای بقایش را دوباره احیا کند. در واقع، تنها نیاز حیاتی گیاه از طریق نور خورشید بود که از ورای شیشه بطری به آن می تابید. بنابراین پدیده فتوسنتز توانست روند عادی خود را ادامه دهد. محیط بسته درون بطری یک اکوسیستم کاملا مستقل را ایجاد کرد که در آن فتوسنتز مواد حیاتی را بازیافت می کند. چرخه آب نیز یک فرآیند مستقل است. آب داخل بطری توسط ریشههای گیاه جذب شده و هنگام تعریق دوباره در فضا آزاد میشود. این آب در ته بطری جمع شده و این چرخه از سرگرفته میشود.
فتوسنتز اکسیژن تولید کرده و هوای داخل بطری را مرطوب میکند. رطوبت در درون بطری افزایش یافته و به صورت قطرات آب به ته بطری جاری میشود. برگهای مرده افتاده و در ته بطری می پوسند و دی اکسید کربن مورد نیاز برای فتوسنتز را آزاد کرده و مواد مغذی را که توسط ریشهها جذب میشوند، تامین میکنند. به این ترتیب همه میتوانند با انتخاب گیاهی مناسب صاحب یک باغچه کوچک درون یک بطری شوند.
برخی از گونههای گیاهی از جمله 'فوژر'های خانواده «آدیانتوم» یا «ترادسکانسیاها»ی خانواده «کاملیناسیائه» برای این کار بسیار مناسب هستند.
البته ىه منبع انرژى داشته که وارد شىشه بشه که همون نور خورشىد هست
ولى بازم شگفت اوره و جالب