سنگ روی خاک کاکتوس: خوب یا بد ؟
همیشه فکرم مشغول این بود که ریختن سنگریزه پای گلدان کاکتوس خوب هستش یا نه ؟ از بسیاری سوال پرسیدم . بعضیا می گفتن خوبه و بعضیام میگفتن نه . دلایل هر دو گروه هم برای اثبات حرفشون کاملا منطقی بنظر میرسید . بنابر این تصمیم گرفتم تحقیق جامعی راجع به این موضوع انجام دهم .
منابع مورد استفاده در این تحقیق : کتاب های لاتین ، وب سایت های تخصصی کاکتوس ، پیشکسوتان کاکتوس ایران و آمریکا ، متخصصین پرورش کاکتوس آمریکا cactus nurseries
در ابتدا دلایل اصلی موافقین ریختن سنگریزه روی خاک کاکتوس :
۱- تثبیت پایه گیاه و امنیت بیشتر در جابجایی
۲- عدم خیس شدن تنه کاکتوس در هنگام آبیاری و جلوگیری از پوسیدگی تنه
۳- عدم مرطوب ماندن تنه کاکتوس بعد از آبیاری و جلوگیری از بیماری های قارچی
۴- جلوگیری از تغییر ناگهانی دمای خاک وخراب نشدن ریشه
۵- جلوگیری از سبز شدن علف های هرز
۶- جلوگیری از رشد جلبک روی خاک
۷- در فصل گرم از تبخیر سریع آب جلوگیری می کند
۸- در هنگام آبیاری از بهم ریختگی و خرابی روی سطح خاک جلوگیری می کند
۹- کاربرد فراوانی برای زیبایی گلدان کاکتوس دارد
۱۰- تخم گزاری حشرات موذی در خاک کم می شود .
در ضمن اکثرا بر این موارد تاکید خاص داشتند :
a – خاک کاکتوس حتما باید خاک با زهکشی بالا باشد و براحتی آب را از خود عبور دهد
b – کف گلدان باید سوراخ باشد
c – ته گلدان حتما باید ۲ سانتی متر سنگ ریخته شود که آب براحتی از سوراخ کف خارج شود
d – سایز سنگ ریزه ها نباید درشت باشد و به اصطلاح باید نخودی باشد
e – جنس سنگ ریزه ها بسیار مهم است . گرانیت یا مرمر خورد شده یا سنگ های نخودی کف رودخانه از همه بهتر هستند
f – قطر سنگ ریزه ها روی سطح خاک باید یک سانتی متر باشد
g – اگر کاکتوس هایتان را خارج از خانه نگهداری میکنید حتما از سنگریزه استفاده کنید
حالا دلایل اصلی مخالفین ریختن سنگ ریزه روی سطح خاک کاکتوس
۱- باعث پوسیدگی تنه کاکتوس می شود
۲- عدم هواگیری خاک و ریشه
۳- متوجه نشدن زمان خشک شدن خاک
۴- مرطوب ماندن بیش از حد خاک و پوسیدگی ریشه
با بررسی بیشتر راجع به این دو گروه متوجه شدم که گروه موافقین کاملا حق دارند . چون ۴ دلیل مخالفین را کاملا با دلیل و منطق نفی می کنند .پس از ارسال این ۴ دلیل به چند متخصص برتر کاکتوس خارجی، یکی از متخصصین به من اینگونه پاسخ دادند : اگر شما خاک کاکتوستان مناسب و از زهکشی مناسبی برخوردار باشد و آب را به راحتی از خود عبور دهد ، هیچ گاه به این مشکلاتی که اشاره کردید برخورد نخواهید کرد . شما همیشه سعی کنید برای آبیاری کاکتوس هایتان از سخاوت کمتری استفاده کنید و کمتر آن ها را آبیاری کنید و همیشه در آبیاری به فصل ها هم دقت داشته باشید که در چه فصلی کاکتوس چه میزان نیاز آبیاری دارد .
با توجه به این دلایل منطقی که توسط چندین متخصص برای من ارسال شد می فهمم که اگر کاکتوس های ما پس از ریختن سنگ ریزه پای آن ها دچار پوسیدگی می شوند و خراب می شوند ، تقصیر سنگ ریزه نیست و مقصر ما هستیم که خاک کاکتوسمان سنگین است و آبیاری بیش از حد انجام میدهیم .
به نظر من ما باید حتما از سنگ ریزه استفاده کنیم چون برای کاکتوس بسیار مفید است و اگر ما بخواهیم برای بهتر نگهداری کاکتوسمان از بزرگان کاکتوس دنیا پند بگیریم باید از سنگریزه پای کاکتوس استفاده کنیم چون آن ها همه استفاده می کنند . (در ضمن تا یک هفته پیش خودم از مخالفان سرسخت ریختن سنگ ریزه پای کاکتوس بودم ولی الان پای تمام کاکتوس های خودم سنگ ریزه ریختم )
دوستان عزیز حتما نظرهای دوستان و صاحب نظران ویکی کاکتوس را در پایین همین صفحه مطالعه بفرمایید .
admin عزیز و گرامی
مجموعه آرا موافق ومخالفین این نظریه را بخوبی جمع آوری نمودید و این میتونه فتح بابی باشه برای دوستان که در مورد هر امری به تحقیق و قیاس آرا روی بیاورند.
من اجازه میخواهم در ادامه گفار شما مواردی را ذکر کنم.
اولا اگر بعنوان مثال حضرتعالی یا بزرگان و اهل خبره در زمینه کاکتوس مطلبی را ارائه میدهند حتما بهتر میدانید که بایستی طیف وسیعی از علاقمندان و دوستداران کاکتوس را در نظربگیرند.
قبول بفرمایید این توصیه میتواند کاربران تازه به دنیای کاکوس وارد شده را گمراه کند. برای کسیکه تازه به این وادی پاگذارده قبول بفرمایید این توصیه مخرب وگمراه کننده است و بر مجهولات و مشکلات او میافزاید
این توصیه و کاربرد برای کسانی میتواند استفاده داشته باشد که کاملا با نفس آبیاری و نیاز گیاه خود آشنا هستند. شما خود بعنوان مدیر این سایت شاهد هستید که دوستان بسیار زیادی که تازه به خیل کاکتوس بازان اضافه شده اند هنوز فرق بین آبیاری تابستان وزمستان را رعایت نمیکنند بعلت علاقه ایی که به گیاه دارند و ذهنیتی که از آبیاری گیاهان دیگر بجا مانده برایشان.
از طرفی نکته بسیار مهمی که در تجمیع آرا موافقین در نگاه اول یافت میشود این است که این مزیتهایی که عنوان شده گاها حتی ماهیت وجودی ندارد. و فقط در قالب جمله جا خوش نموده اند! و یا اگر این مزیت موجود واثبات شده است دقیقا میتواند برای حالت "عدم استفاده از سنگریزه" هم وجود داشته باشد .
بعنوان مثال:
کاهش تخم گذاری حشرات در خاک.!!
بخوبی معلوم است که مکانیکه حشرات مبادرت به تخم ریزی میکنند مکانهایی نسبتا تاریک و مرطوب میباشد. حال با این اوصاف چگونه میتوان قبول نمود زیر بستر سنگریزه حشرات کمتر تخم ریزی دارند اما بروی خاک بدون سنگریزه بیشتر؟!!!
"عدم بهم ریختگی سطح خاک بهنگام آبیاری"
گمان نمیرود که این مسئله این چنین معضل باشد که بخواهد کسی برای رفع آن به استفاده از پوشش سنگریزه متوسل شود. خب میتوان برای عدم تکرار این امر آرامتر و مهربانانه آبیاری نمود
"جلوگیری از تبخیر در فصل گرم"
برای کسی مثل من که تا دیروز دغدغه ام اقامت رطوبت در بستر خاک و بالا رفتن احتمال پوسیدگی ریشه گیاه بود .کمی سخت است که به یکباره ببینم عده ایی تبخیر آب در فصل گرما را نقیصه دانسته و با پوشش سنگریزه جبران مینمایند!
چرا این دوستان نمیگویند که هرچقدر گرما بیشتر باشد تبخیر بیشتر هم باعث تعدیل دمای ریشه در خاک شده و اجازه نمیدهد که ریشه با تحمل گرما خسارت ببیند؟
خیلی مایل هستم دلایل موافقین را برای بند4 خود بدانم؟ چگونه خاک غیر مسلح باعث آسیب به ریشه شده ولی خاک مسلح به سنگریزه از آسیب جلوگیری میکند؟چگونه سنگریزه از تغییر دمای ناگهانی خاک جلوگیری مینماید وقتیکه خود بشدت عامل افزایش دمای سطح خاک و جذب حرارت خورشید است؟
همانطور که عرض شد خاک با تبخیر بموقع نمیگذارد ریشه بیش از حد حرارت ببیند اما چنانچه سنگریزه بر سطح خاک باشد این امر طبیعی با تاخیر روی میدهد. چگونه ممکن است این مسئله را در ردیف دلایل قوت اینکار طبقه بندی نمود؟
چگونه ممکن است که دوستان اثر جذب گرما را توسط سنگ نادیده بگیرند .؟ سنگها در تابستان گرمای بیش از حد متعارفی را برای گیاه به ارمغان میاورند و تشعشع گرمایی را میافزایند.
در بند3 آمده که: "عدم خیس ماندن تنه کاکتوس بعد از آبیاری"
میخواستم بپرسم مگر در حالتی که خاک گلدان ما سنگریزه ندارد بعد از آبیاری تنه کاکتوس ما خیس ومرطوب میماند؟؟!!!! آیا فکر نمیکنید برخی از این اصول موافقین حتی برای خاک غیر مسلح هم صادق است؟
البته ناگفته پیداست که هر امری محسنات ومعایبی دارد وهیچ انتخابی کاملا خوب یا کاملا بد نیست .انتخاب سنگریزه برای سطح خاک محسناتی دارد که غیر قابل انکارست. مثل عدم اجازه رشد جلبکها بر خاک یا جلوگیری از تماس کاکتوسهای کروی در محل پایه و انتهایی خود با سطح خاک و..... صدالبته زیبایی!!!!
از دوستان گرامی استدعا دارم این مطلب خوبی که ادمین عزیز گردآوری نموده را رها نکنند و همگی در تکمیل و ارائه ادله در آن شرکت کنند
آقای صرامی عزیز این مطالبی که ذکر شد همه مطالب مشترکی بودند که متخصصان کاکتوس ذکر کرده اند . مثلا راجع به بند 10 همگی تاکید خاصی بر این موضوع داشتند . من از افرادی تحقیق کردم که حداقل 50 سال با کاکتوس زندگی کرده اند و حتی بعضی اسم بزرگترین کلکسیون داران آمریکا را بر دوش می کشند . پس به گفته این افراد از لحاظ حرفه نمی توان خرده گرفت اما بعضی از موارد جای تامل و بحث دارد .
در مورد بند 7 من کاملا با شما موافقم .
در کل نظر شخصی من اینست که اگر بخواهیم از لحاظ خوب بودن یا بد بودن بررسی کنیم فکر میکنم کفه ترازوی خوب بودن سنگین تر می شود .
من سطح گلدان تمام کاکتوس هایم را سنگریزه ریختم و دوباره جمعشون کردم !!
حالا دوباره بریزم ؟؟؟ ;)
دوست عزیز حسین خان75
ما انتظار داریم از خیل این گفته ها و ارائه نظرات و بده بستانهای تئوریک یا تجربی که در این فضای مجازی برقرار میشود . خود دوستان به نتیجه برسند و تصمیم آخر را خودشان بگیرند .
بسیار مایه مباهات است که تمامی دوستان با رسیدن به توجیه منطقی و قابل دفاع روشی را ادامه دهند . چون همیشه اینرا در نظر بگیرید که ممکن است خودتان توسط کسی مورد سئوال قرار بگیرید. لذا آنموقع بایستی با ارائه دلیل بتوانید از روش خود دفاع کنید یا توجیه نمایید.
مکرر تقاضامندم حتما با شناخت خود انتخاب کنید نه با توصیه دیگران
با تشکر
بسیار ممنونم از راهنمایی های شما .
بنده خودم حدود 60-70 نوع کاکتوس و ساکولنت دارم و الآن حدود یک سالی میشه که از سنگ روی خاک گلدونام استفاده میکنم. این حرف که اکسیژن به ریشه نمیرسه، حرف اشتباهیه. چون میشه اون لایه ی سنگ رو به عنوان یک لایه ی خاک در نظر گرفت. خاک با اون فشردگی اکسیژن رو منتقل می کنه،ولی سنگ مانع این کار می شه؟
تنها موردی که بعد از استفاده از سنگ ریزه باید رعایت کرد،کاهش میزان آبیاریه. هم باید فاصله ی آبیاری هارو افزایش داد و هم مقدار آب اونقدر کم باشه که از زیر گلدان سرازیر نشه. به نظر من بهتره اجازه بدیم کاکتوس های ما از کم آبی چروک بشن تا اینکه از پر آبی فاسد بشن.
با سلام
بنده با توجه به تجربه خودم فرمایش دوست خوبم را تایید می کنم
سلام دوستان عزیز
admin بزرگوار و زحمتکش . تمامی گفتار شما متین و موقر است .من مخالفتی یا شکی بر اینکه مرجع نوشتار شما چه کسانی با چه پایه از تجربه هستند ندارم . خیلی هم خوشحال وخشنود هستم که شما باعث شدید ما با آراء و نظرات اساتید فن از نزدیک آشنا بشیم .سپاسگزارم که برای بالا بردن دانش وتجربه ما قبول زحمت فرمودید.
در مورد اینکه فلان دیدگاه برخاسته از نظر فلان استاد مجرب میباشد حرفی نیست اما آنچه ذهن جستجوگر مرا بخود واداشته شکل توجیه منطقی و عقلایی گفتارست.همانطور که در پست قبلی به جناب مهدی75 عرض نمودم بنده تمایل دارم این گفتار را بتوانم برای خودم حلاجی کنم که اگر زمانی خود مورد پرسش واقع شدم بخوبی بتوانم آترا توجیه و مو شکافی کنم .قائدتا شنونده نمیتواند از من قبول کند که "چون فلان استاد گفته منم انجام میدهم"
لذا بنده دنبال چرایی مطلب هستم .همانطور که عرض شد برخی از این مزیتها برای حالت خاک بدون سنگریزه هم جاری میباشد. یا اینکه در میدان عمل بنده نتوانستم مابه ازاء ایی برایش متصور گردم (یعنی فقط یک جمله تئوریک میباشد)
هرکدام این مواردی که شما فرمودید برایش میشود بسیار نوشت . متاسفانه فضای محدود و گرفتاریهای روزمره مرا از اینکار نهی میکند .از طرفی هیچ تمایل ندارم که خدای ناخواسته ادامه بده بستان بنده با شما یا هریک از دوستان عزیزم نوعی جبهه گیری یا تعارض و مخالفت قلمداد گردد. لذا فقط قصد اشاره به مبانی فکریمان میباشد و لاغیر .
انتظار میرود دوستان خود نتیجه گیری کنند وبخوبی از نتیجه گیری خود دفاع کنند.
دوست خوب جنابostoqsa266
بنده جایی ذکر ننموده ام که وجود سنگریزه بروی سطح خاک مانع رسیدن اکسیژن یا هوا به ریشه میشود! یا حتی دیگر منابع هم چنین چیزی را ایفاد ننموده اند. بحث بر سر این بوده وهست که وجود سنگریزه بروی سطح خاک گلدان تنفس خاک گلدان وریشه گیاه را مشکلتر مینماید. نه اینکه قطع مینماید.
کاملا با شما وتجربه شما موافقم .عده کثیری هستند که این روش را حالا بهر دلیلی بکار میگیرند و هیچ مشکلی هم برای گیاهشان عارض نشده است . از اول هم ادعای بنده یا امثال بنده بر سر این نبوده که وجود سنگریزه پارامتر قوی وموثری برای بیماری یا عوارض منفی بر گیاهست. بلکه عنوان حرف این بوده که بین این دو حالت حالت بدون سنگریزه مقبولتر است .اما اصلا گفتاری دال بر نهی قاطعانه از استفاده از سنگریزه نبوده. بلکه حرف اینست که:" در قیاس بین این دو حالت عدم استفاده از سنگریزه به احتیاط و رعایت سلامت گیاه نزدیکترست"
مثلا شما ممکن است به استفاده از آب اسیدی اعتقاد داشته باشید و بنده برعکس بی اعتقاد باشم. و با استناد به مجموعه گلهایم اینطور عنوان نمایم که بدون استفاده از آب اسیدی گلهایم سالم وشکوفا و رویان هستند. البته که هر دو کاملا درست میگوییم .اما در مقام قیاس این دو حرف با هم تفاوت گیاهی که با آب معمولی آبیاری شده با گیاهی که با آب اسیدی آبیاری شده در گذر زمان و دراز مدت مشخص میشود.
پس عنایت بفرمایید گفتار فقط بطور نسبی و در مقام مقایسه بوده نه بشکل مطلق
ممنون از حضورتان
سلام خدمت همه دوستان و اساتید گرامی
جای خوشحالیه که این چنین گفتگوهای تامل برانگیز و قابل بحث در این قالب دوستانه و این محیط وجود داره تا مورد استفاده دیگر دوستان قرار بگیره.
«هر چند به قول دوست عزیزمون ممکنه موجبات سر در گمی تعدادی رو بوجود بیاره» اما نهایتا این خود افراد هستند که تصمیم گیرنده بوده و مناسب با شرایط، ذهنیات و تصمیمات خودشون راه حلی را انتخاب می کنند و این مطالب میتونه به عنوان راهنما و کمک مورد استفاده قرار بگیره.
هر کدام از نظرات در جای خود و با توجه به دلایل ارائه شده جای بحث داره.
من خودم با توجه به شرایط گلدان و گیاهم تصمیم به این کار می گیرم.
تعدادی از گلدان های من پوششی از سنگریزه روی سطح خودشون دارن اما برخی هم بدون سنگریزه نگهداری میشن.
همونطور که دوست عزیزمون yavar فرمودن من کاکتوسای کروی و گلدان هایی که زهکشی بهتری رو دارن با سنگریزه می پوشونم اما گلدانهای با خاک سنگین رو بدون سنگریزه نگهداری می کنم.
خوشحال میشم نظرات شما اساتید گرامی نهایتاً بتونه من رو در تصمیم گیری بهتر متقاعد کنه.
با تشکر
سلام به admin عزیز و yavar عزیز (دیوونتونم)
اینکه مبتدی ها از این روش استفاده نکنن بهتره، موافقم.
نکته دوم و سوم که یکی هستش.
* مهمترین دلیل و نکته در استفاده کردن از سنگ ریزه:
۲- عدم خیس شدن و مرطوب ماندن تنه کاکتوس در هنگام و بعد از آبیاری و جلوگیری از پوسیدگی تنه کاکتوس است،
که با استفاذی از خاک مناسب و با زهکشی بالا مشکل قابل حل هستش.
حالا هر کس دوست داره سنگ استفاده کنه ولی:
تجربه شخصی من،از سنگ های خیلی ریز استفاده نکنیم بهتره و در یک لایه باشه تا خاک دیده شود.
ممنون از لطفتون . من با یک لایه بودن سنگ ها موافقم و اینکه مبتدی ها استفاده نکنند بهتر است چون هنوز به آبیاری با دقت کاکتوس ها مسلط نشده اند .
dorod: man khoneh fonteh farsi nadaram taip konam vaseh hamin uozr khahiyeh mano bepazirin : ta jaey keh man khodam gabol daram va teyeh 10 sal tajrobeh kasb kardam sang rizeh khob hast va abyari ham nabayad beh koleh sathe khak ya goldan dadeh beshe balkeh beh yeh gesmaty va uonam na beh nazdike taneh ya zireh giyah keh mostagim beh rissheh giyah berehbalke teyeh jazbeh khak ba ab risheha az rotobateh khak abro jazb konan .n
آقای ارشدی عزیز من حرف شما را کاملا قبول دارم .
وجود سنگریزه از جنس های خاص به دلیل بعضی املاح ومواد,
مفید واقع می شود.
آقا ابراهیم بستان آبادی سلام
میخواستم بدونم سایز گلدونها و گیاهاتون چقدره که نزدیک تنه کاکتوستون آب نمیرسه؟اگه عکسی از گلدونهاتون بزارید بهتر متوجه میشمکه چطور آبیاری میکنید.
که ما نیز حرف هاتون رو کاملا تأئید کنیم.
عرض ادب.من خودم حدودا14ساله که کاکتوس جمع میکنم.بدون اینکه بخوام ازموافقان یا مخالفان دفاع کنم تجربمو میگم:من خودم پای کاکتوسهاسنگریزه میریزم.اول اینکه گیاه زیبا میشه.دوم در برخی شهرها مثل بندرعباس که اب شرب خیلی سنگینه یا شیراز که ابی گچی داره وجود سنگریزه باعث میشه گیاه حالت شوره زدگی پیدا نکنه.درخصوص اینکه گفته شدباوجود سنگریزه نمیشه تشخیص داد گلدان خشکه یا نه وایا نیاز به اب داره یا نه.خودم با اینکهتو دستم هست کی گیاه اب لازم داره اما بازم برای اطمینان خاکو چک میکنم به اینصورت که یک خلال دندان تو خاک فرو میکنماگه خاک به خال دندان چسبیده بود هنوز خاک رطوبت داره وگرنه اب میدم.البته اینم بگم که حتی اگه سنگریزه هم نباشه معمولا پیش اومده که سطح خاک خشکه اما عمق خاک رطوبت داره ودراین حالت وجود یا عدم وجود سنگریزه توفیری نداره.راجع به هوا خوردن خاک بنده شخصا اعتقادی ندارم چونکه بهرحال گیاه با اندام هوازی این کارو انجام میده--راجع به عدم بهم ریختگی بستر خاک هم باید بگم این درسته هرچند دوست خوبم اقای صرامی فرمودند گیاه رو مهربانانه تر اب بدیم اما من بعلت وضعیت اب و هوایی محل سکونت خاک رو خیلی سبک ترکیب میکنم باور بفرمایید حتی یک فوت هم بستر را بهم میزند چه برسد به ابیاری!!!درخصوص عنوان جلوگیری از تبخیر در فصول گرمباید بگم شاید این مطلب درست ادا نشده باشدشایدکسانیکه در در حد وسیع کاکتوس دارن وقت نکنن مثلا هفته ای یکبار ابیاری کنند امابا وجود سنگریزه مدت زمان بیشتری رطوبت حفط میشه و گیاه دیرتر نیاز به ابیاری دارد.وانگهی حتما دوستان اینو میدونن که ناچارا در هر مرتبه ابیاری مقداری از مواد مغذی خاک همراه با اب از ته گلدان خارج میشه ولذااین باعث میشه غنای خاک کمتر بشه حال اگه ماسگریزه بریزیم با توجه به اینکه رطوبت بیشتر حفط میشه پس دیرتر هم نیاز به ابیاری داره....بهرحال این تجربه منه.....وقطعا مطلق نیست .ارادتمند سنایی.
ممنون از شما آقای سنایی
dorod: va sepas az admine bozorgvar : aga mahdi jan man to majmoeyeh koleksiuonham aksamo gozashtam vali bazam beh paseh ehterame shoma yeki ro ba rokhsat az bozorgan beh nomayesh mizaram
پس نخل ماداگاسکاروچندتا ساکولنت دیگتون چی شده؟؟
manam beh matni keh agayeh sanaeyeh aziz erae kardan tebge tajrobiyatam kamelan tasdig mikonamkhodaeysh man alan 10 sale kaktos bazam va mishe goft bishtar az 1 miluonam kharje eshgam yani kaktos kardam chon pedaram khoda beyamorz fot kardan koli az kaktosam be elatehroheyeh marizam keh natonestam beresam va bad az uonam keh hamash to ...bodam golhayeh nazam nabod shodanfagat yeh kaktosam jon sakht bod keh modesh va uonam hamini hast keh aksesho gozashtam shayad bavareton nashe vali beh yegin migam keh man 2 mah shayadam bishtar beh hamin kaktos ab nadadam valialan zendevo sar hal hastesh
بهتون تسلیت میگم و امیدوارم که دوباره از نو شروع به جمع آوری کنید و ما بتونیم مجموعه های تازتون رو در این سایت ببینیم دوست عزیز!!
با آرزوی روزهای خوش تر برای شما...
mamnonam sama jan khoda raftegane shoma ro ham beyamorzeh: aksayeh digam to majmoeyeh koleksiuon ha hastesh aziz eyno vaseh dostemon keh khasteh bodan ersal kardam
سلام خدمت آقای بستان آبادی
تسلیت من رو هم بپذیرید انشا ا... جاشون در بهشت باشه.
مجموعه تون رو دیدم. ما که چیزی از خودمون نداریم طبق گفته های بزرگان سایت گلدانهاتون نسبت به گیاهانتون خیلی بزرگتر هستند.در قسمت تعویض گلدان نسبت گل به گلدان آمده.زمانی که کاکتوس به محل جدید و بزرگتر میرود ابتدا ریشه ها هستند کی رشد میکنند بعد خود گیاه پس هرچه گلدان بزرگتر ریشه ها بزرگتر گیاه کوچکتر(اگر اشتباه میکنم بزرگان اصلاح کنند).با این وجود هم در زمان آبیاری باز هم آب به تنه کاکتوس شما خواهد رسید و در فصل گرم سال شما مجبور هستید آب بیشتری بدهید پس ارتباط مستقیم بین آب یاری و خیس شدن تنه کاکتوس است.که همه موافق به سبک بودن خاک هستند تا تنه گیاه سریعتر خشک شود دلیل اینکه گفتم سنک ریزه نباشه اینه که: سنگریزه رو نمیشه در یه لایه ریخت و نیز آب سریعتر تبخیر نمیشه و تنه گیاه خیس می ماند.
سلام خدمت admin عزیز و دیگر همکارانتون
مطلبی رو راجب استفاده کردن از سنگ پای گلدون میخواستم اضافه کنم.
سنگ های گرد گوشه چون زاویه ندارند و گرد هستند آب کمتری جذب میکنند ولی برخلاف آن سنگ هایی شکسته و دارای گوشه و بر،آب بیشتری رو جذب میکنند.
*نتیجه اینه که از سنگهای گرد جهت استفاده پای گلدونهامون استفاده کنیم.
بنده کارشناس عمران هستم واین موارد در طرح اختلاط بتن آمده است.این مورد رو واسه دوستان ریز بین تذکر دادم.
سلام دوست عزیز ، ممنون از ارائه این نکته طلایی
dosteh aziz motlagan en nazariyeh dorost nist keh rishe bayad hajmeh goldono begireh uonaey keh to kaktos khoneaha roshd mikan pas bayad 100sal tol bekesheta beh uon hajm kaktoseshon roshd kone hata yeh kaktosi man didam balayeh 10 metr beh tashkhiseh shoma eyn geyah keh to golkhoneyeh parke golhayeh esfahan hast chand sal bayad uomresh bashe ya hamin aksi keh to hamin aitemon hast va ertefaeh kaktos to beyaboneh khoda bishtar az 30metr hat.....
سلام دوستان رشد كاكتوس من خ پايين هستش و دوست كناديش هم ازبين رفت شايد سنگ ريزه نريختماز آن باشد! امروز3دي ماه و تصميم گرفتم ازامروز سنگ ريزه بريزم و نتيجه را حتما به عرض رفقا خواهم رساند. پس منتظرم باشيد
دوست من برررای رشد کاکتوس عجله نکن و صبر داشته باش هیچ مکملی نیست که گیاهئ رو سریع برشد بالابرسونه.اینو یادت باشه که کاکتوس با جابجایی زیاد میونه خوبی نداره باید اونو یه جای مناسب بذاری و اجازه بدی ادابته بشه و زیاد هم سربسرش نذاری!!!بعد از یه مدت خودش اروم رشد میکنه البته شما هم باید مواظبش باشی.سنگریزه کمک میکنه که رطوبت بیشتر حفظ بشه و ظاهر زیبایی به گیاه میده ضمن اینکه از شوره زدن خاک جلوگیری میکنه و املاح مغذی هم کمتر از زهکشی خارج میشه.موفق باشی ارادتمند سنایی
سلام دوست بزرگوار خاک ِ آبیاری ِ نور ِ دما ِ نوع و اندازه گلدان رانیز در نظر داشته باشید.
سلام دارم خدمت همه شما دوستان منم ازدوست خوبم تشکر می کنم .
سلام خدمت آقای بستان آبادی
عذر خواهی من را بابت اشتباهی که در مورد رشد ریشه هادر گلدان بزرگتر و گیاه کوچکتر اشاره داشتم بپذیرید.
dorod: khahesh mikonam dosteh aziz agayeh maghsadi negah dariyeh kaktos vagan eshgo alageh mikhad va ham chenin tajrobeh keh hadagah vaseh man kam baha nabodeh masaeli hast keh hatman shoma azash agahi darin va vaseh man pish nauomadeh va kolan azash bi etela hastam man beh shkhseh az aza va modirane eyn sait gadr dani mikonam keh eyn chenin mohity eyjad kardan ta ma dostan betonim ham fekri va az tajrobiyateh ham estefadeh konim
dorod: khahesh mikonam dosteh aziz agayeh maghsadi negah dariyeh kaktos vagan eshgo alageh mikhad va ham chenin tajrobeh keh hadagah vaseh man kam baha nabodeh masaeli hast keh hatman shoma azash agahi darin va vaseh man pish nauomadeh va kolan azash bi etela hastam man beh shkhseh az aza va modirane eyn sait gadr dani mikonam keh eyn chenin mohity eyjad kardan ta ma dostan betonim ham fekri va az tajrobiyateh ham estefadeh konim
تورو خدا دعوا نکنین. خب هرکی دوست داره بریزه، هرکی فکر میکنه اشتباهه نریزه. جالب اینه که من از اون سنگریزه های رنگی خوشم میاد ولی نمبدو نم از کجا باید تهیه اش کنم. اگه کسی تو رشت زندگی میکنه به من آمار بده لطفا" . :(
با سلام
سنگ ریزه رنگی را ار فروشگاه آکوایروم تهیه فرمائید
سلام LALA من ساکن رشت هستم اگه سنگ های رنگی رو میخوای برو به باغ وطن ابادی توی خیلبون معلم
سلام LALA من ساکن رشت هستم اگه سنگ های رنگی رو میخوای برو به باغ وطن ابادی توی خیابون معلم
سلام ،من با ریختن سنگ پای کاکتوس موافقم و قبلا پای تمامی کاکتوسام سنگ می ریختم ولی الان حدود 2 ساله که ترجیح میدم که سنگ نریزم ، اگه تصمیم گرفتید سنگ بریزید سعی کنید از سنگ های یک دست استفاده کنید ، بهتره هر چند وقت یک بار هم سنگ ها رو عوض کنیم چون بعد از مدتی به خاطر آبیاری سنگ ها تغیر رنگ داده و در جاهایی که سختی آب بالاست باعث جرم گرفتن و شوره زدن سنگا میشه که باعث میشه سنگ+جرم ایجاد شده باعث یه سطح حدودا غیر قابل نفوذ بشه.
دوستانی که میگن نمی دونیم خاک کاملاً خشک است یا خیر می توانید یک چوب خلال دندان را کمی در خاک فرو ببرید و چند دقیقه بگذارید بماند و بعد از این زمان در بیاورید اگر دیدید خلال دندان نم ناک شده باز صبر کنید اگر کاملاً خشک بود می توانید آب بدهید
با سلام و با اجازه اساتید محترم اقای یاور و ادمین عزیز
................................................................................
من هم طرفدار موافقینم هم مخالفین یه چیزی میشه حد وسط تقریبا
..................................................................................................
اما سخن من اینه جونه ای که از زیر خروارها خاک سر بیرون میاره و به همه سلام میده دلیلی نداره با ریختن سنگ ریزه روی سطحش دچار خفگی بشه...جونه کاشته شده یاهمون بذر اونقدر قدرت داره که سنگ و آسفالتو میشکافه ومیاد بیرون پس دلیل خفگی ریشه از این نظر رد میشه ...اما نکته ی قابل تحمل اینه درهرچیزی افراطو تفریط مایه ضرره اگه سنگ درشت باشه خوب شاد اسیب جدی وارد کنه به گیاه اگرم ریز باشه که میشه هم سطح خاک و فرقی با خاک نخواهد داشت!!!من توی مجموعه کوچیکی که دارم هنوز سنگریزه نریختم روی سطحشون دلیلشم کوچیک بودن از نظر سایزی گیاهامه...ولی روی سطح گیاهان اپارتمانیم سنگ ریزه ریختم که فعلا عوارضی یا تغییر محسوسی نشون نداده تا بعد که بیام بگم چی شده ...
باتشکر ازهمگی
مانا باشید
کاکتوس تنهـــا
دوستان استفاده از لیکا چطوره!؟ همون پوکههای دانه ریز که اونور ابیا بیشتر استفاده میکنن
فکر کنم رطوبت رو سریعتر جذب کنه و بیشتر نگه داره.
راستش به نظر من ویژگی خاصی نداره
یعنی تمام مزایایی که داره در خاک ماسه کاکتوس هم وجود داره(زهکشی خوب و ...)
یه ویژگی هم که داره اینه که آب رو تو خودش نگه می داره که برای کاکتوس زیاد مناسب نیست
اگر اگر خواستی استفاده کنی به نظرم تو ساکولنت ها استفاده کن اونم فقط به خاطر اینکه خاک رو سبک میکنه و تو تعویض خاک راحت میشه خاک رو در آورد(+ بحث هزینه) و گرنه ویژگی خاصی نداره و ماسه تمام ویژگی های مثبت رو در عوض آن دارد.
خیلی ممنون محمد حسین عزیز
روی چند تا ساکولنت امتحان میکنم حتما
کمی سرچ کردم در مورد این موادی که شرقی ها بخصوص رو خاک مخصوصا ساکولنت ها مثل هاورتیاهاشون میریزن ، و دیدم که بعضیاشون شبیه پوکه هست ولی در اصل خاک رس گرما دیده ای به اسم Akadama هست که تو بنسای هم کاربرد خاصی داره . .
شرقی ها بخوصص در ساکولنتهاشون نه تنها روی خاک بلکه گویا داخل خاک هم از این نوع خاک استفاده میکنن.
البته گرانقیمت و مشخصا خیلی کمیابه تو ایران .تو امازون بسته ی 13 لیتریش 50 دلاره !
پیروز باشید
نتیجه رو از ما دریغ نفرمایید
چقدر خوب و آموزنده ست این بحثها،درود برهمگی