پشم سنگ و کشت بذر
پشم سنگ و کشت بذر
تهیه و تنظیم: تیم آموزشی – پژوهشی ویکی کاکتوس
باتوجه به این موضوع که جوانه زنی بذر گیاهان به دو عامل دما و رطوبت محیط شدیدا وابسته است استفاده از موادی که بتوانند رطوبت را برای مدت طولانی در خود نگهدارند یکی از راهکارها برای افزایش درصد جوانه زنی می باشد. استفاده از موادی همچون: انواع مختلف پیت ها (کوکو، نخل، خزه، Muss، خاکبرگ و…)، پرلیت، کولایت و… از جمله مواد متداول و مرسومی هستند که در ترکیب خاک بذر هایمان از آن ها استفاده میکنیم، از جمله موادی که به دلیل خصوصیات فیزیکی خود می تواند هم رطوبت را برای مدت بسیار طولانی در خود حفظ نموده و در طی گذشت زمان کمترین تغییرات در ساختارش رخ دهد و هم از حمله آفات و قارچ ها مصون بماند ماده ای بنام پشم سنگ می باشد.
پشم سنگ یا Rockwool مخلوط پوکه زغال سنگ، سنگ های آذرین بازالت، سنگ آهک و کف آهن است که در دمای ۱۶۰۰ درجه سانتی گراد ذوب شده است و پس از سرد شدن به صورت رشته در می آید این رشته ها الیاف بسیار ضعیفی با قطر ۴-۷ میکرون و طول ۵ تا ۷۰ میلیمتر هستند که در صنعت بعنوان عایق های حرارتی و صوتی و در کشاورزی بعنوان بستر کشتی مناسب به روش هیدروپونیک مورد استفاده قرار میگیرد.
طی تجزیه های شیمایی که تیم پژوهش ویکی کاکتوس بر روی این ماده انجام داد نتایج زیر بدست آمد:
مواد | درصد وجود | مواد | درصد وجود |
سیلیسیوم دی اکسید | ۴۲٫۲۱ | منگنز دی اکسید | ۰٫۳۱ |
اکسید آلومینیوم | ۱۱٫۸۸ | سدیم سوپر اکسید | ۰٫۳۳ |
اکسید کلسیم | ۳۳٫۴۱ | اکسید تیتانیوم | ۰٫۸۱ |
اکسید منیزیم | ۹٫۲۴ | پتاسیم سوپر اکسید | ۰٫۶۵ |
اکسید آهن | ۰٫۷۸ |
تیم پژوهشی ویکی کاکتوس برای اولین بار، پس از انجام تست و بررسی های پی در پی بر روی بسترهای متداول و تخصصی کشت بذر کاکتوس به این نتیجه رسیده است که پشم سنگ دارای مقادیر کمی کلسیم، منیزیم، گوگرد، آهن، مس و روی نیز میباشد که به دلیل ناچیز بودن این مواد فقط تا مدت معینی می توانند بستر مناسبی جهت رشد گیاهچه (جوانه بذر) باشند و پس از این مدت (حدود شش ماه پس از کاشت بذر) یا باید با استفاده از فرمولهای خاص از کودهای مایع جهت تغذیه گیاهچه استفاده نمایید یا پشم سنگ را با مقادیری از پیت ماس، ماسه رودخانه، ذغال و خاکستر ذغال ترکیب نماییم تا بتواند نیازهای اساسی گیاهچه را تا مدت زمانی مشخص تامین نمایید.
انشالله در آینده ای نه چندان دور پس از بررسی های دقیق تر نتایج این آزمایش بطور کامل اعلام خواهد شد…
سلام
خیلی جالب بود ممنون از این زحماتی که میکشید
درود، ممنون عالی بود
سلام
از تلاشهای شما دوستان گل ممنونم.
مگر گیاهچه ما بعد از چه مدت باید به محل بعدی خود یعنی گلدان بزرگتر جابجا شود؟
حداکثر 6 ماه این بستر میتونه جوابگوی نیازهای تغذیه ای گیاهچه باشه ، بعد از 6 ماه باید یا با کود تغذیه کرد یا گیاهو به بستر جدید و مغذی ببریم
عرض سلام و خسته نباشید. از مقاله مفیدتون سپاسگذارم ،نحوه ترکیب این رشته ها با خاک چگونه ست ؟تو متن مقاله عنوان شده که در ترکیب خاک این رشته ها بکار میرن.
هر دم از اين باغ بري ميرسد...
نوشتار جذاب ، به روز و كلاسيكي بود و الحق كه ناب ترين سايت همين جاست...
از زحمات تيم محترم آموزشي پوهشي سايت سپاسگزارم.
در فرمايش سركار خانوم قاسمي من جايي نديدم نوشته باشه الياف و با خاك تركيب كنيم.. فقط بعد از يه دوره كه ديگه نياز غذايي جوانه تكم ميشهگفته شده از تركيبات مقوي تر استفاده بشه..
فكر كنم در ابتدا پشم سنگ محل جوانه زني بذرهاست
جسارت بنده را ببخشيد يقينا پاسخ شما بر عهده ي تيم اموزشي خواهد بود
سرکار خانم ماکویی بنده هم ندیدم و نخوندم توی همین مقاله سطرهای اخر عنوان شده که پشم سنگ با پیت ماس و ماسه رودخانه و زغال ترکیب میشود جهت تغذیه بهترگیاهچه.
خانم قاسمی عزیز ، متاسفانه ریشه گیاه ها به طور خیلی پیچیده ای داخل پشم سنگ پخش میشن و امکان جدا کردن آن بدون صدمه دیدن ریشه امکان پذیر نیست . پس بهتره پس از مدتی بستری غنی تهیه کنیم و گیاه را با ریشه ای که اطرافش پشم سنگ هست داخل بستر جدید گذاشته و اطرافشو پر کنیم .
متاسفانه چون گیاه های مورد آزمایش ما هنوز به اون مرحله نرسیدن نمیتونیم نظر قطعی در مورد انتقال از پشم سنگ به بستر جدید بدیم . به امید خدا چند ماه آینده نتیجه کامل این آزمایش منتشر میشه
ممنونم
با سلام و خسته نباشید
خیلی جالب و اموزنده بود
در نهایت ریشه باید همراه پشم سنگ بمونه
و منتظرم نتیجه این ازمایشو ببینم
موفق باشید
یا علی
سلام به نظر شما برای کاشت بذر کاکتوس مناسبه به روش آقای j.s.craig
http://wikicactus.com/%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%DA%A9%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D8%A8%D8%B0%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%DA%A9%D8%AA%D9%88%D8%B3/
سلام و عرض ادب و احترام
دو پرسش از خدمتتون داشتم
1. پشم سنگ را از کجا تهیه کنیم؟
2. افوربیا را چگونه ریشه دار نماییم؟
خداروشکر اینجا همه خواننده ان پروفسور نداریم
سلام ، دوست عزیز مکان خوبی برای پرسش انتخاب نکردین . انجمن پرسش و پاسخ به همین خاطر بوجود اومده که شما سریعا پاسختونو بگیرید .
پشم سنگ توی ایران معمولا برای پوشش های عایق در ساختمان ها استفاده میشه و اگر میخواهید تست کنید در شهرتان از شرکت های ساختمانی بپرسید . اگر قصد دارید عمده کار کنید در گوگل جستجو کنید شرکت های زیادی هست که پشم سنگ کشاورزی وارد میکنند و میفروشن .
سوال دومتون رو هم در انجمن ارسال بفرمایید تا دوستان پاسخگو باشند
موفق باشید
سلام
ممكنه يه گزارش از نتيجه نهايي آزمايش ارائه بدين؟
ممنون
دوست عزیز سلام و درود.
آزمایشات همچنان در حال پیگیریه و تا حصول نتیجه نهایی مدت زیادی نمونده، حتما پس از اتمام زمان آزمایش و بررسی کامل آزمایش نتایج بررسی و چگونگی کشت بذر در این بستر رو ارائه خواهیم کرد.
فقط این نکته رو بگم که مدت زمانی که برای این آزمایش در نظر گرفته شده بود حدود 17 ماه بوده که الان در ماه های انتهاییه این زمان هستیم، همینجا از جناب ذهاب تقدیر و تشکر میکنم بخاطر تمام زحماتی که متقبل شدن و هزینهایی که بدون هیچ منتی کردن و دارن انجام میدن...
آرزوی موفقیت و سلامتی و بهروزی کمترین چیزیه که میتونم برای ایشون داشته باشم.
سلام و خدا قوت به تمامی کسانیکه در انجام این آزمایش سهیم هستن میگم و بسیار جالب و متفاوت بود و لحظه شماری میکنم تا نتایج کامل این کشت بذر آماده بشه .
یه سوال دارم که بذرها بر روی این پشم سنگ قرار داده میشه یا حفره ای باید ایجاد بشه و داخل آن انداخته بشه ؟
و سوال دوم اینکه پشم سنگ رو داخل محیط مرطوب قرار دادید یا هوای آزاد ؟
خیلی خوبه من هم از این ها میخوام تجربه خوبی میتونه باشه
سپاس فراوان از نظر لطف تون
ما درخدمت تون هستیم