آسیب یخ زدگی (Frost Damage)
آسیب یخ زدگی (Frost Damage)
تهیه و تنظیم: آقای سید مصطفی میربابایی با نام کاربری smmwizard
به نام خدا
عوارض:
بدیهی است که کاکتوس ها باید در مقابل سرما و انجماد محافظت شوند. با این حال برخی کاکتوس ها به دمای سرد حتی اگر تا مرحله انجماد نباشد حساس هستند ولی بیشتر کاکتوس ها در صورت خشک بودن دماهای سرد را تحمل می کنند.دقت شود که آسیب یخ زدگی با سرد بودن هوا فرق داشته و در اثر سردی هوا با خشک بودن خاک آسیبی به کاکتوس نمی رسد. در واقع یخ زدگی زمانی اتفاق می افتد که در اثر سرمای تا حد انجماد سلول های گیاهی یخ زده و از بین می روند. در واقع با نفوذ کریستال های یخ به بافت گیاه باعث ترک در دیواره سلولی می شود. متاسفانه این آسیب عموما بلافاصله آشکار نمی شود و عموما پس از یک تا دو روز بعد که سلول های تخریب شده سیاه می شوند و یا شروع به فاسد شدن و خشک شدن می شوند، نمایان می شوند. البته در کمال تعجب بسیاری از کاکتوس ها در صورت خشک بودن، حتی در دمای انجماد نیز زنده می مانند. کاکتوس هایی که مربوط به آمریکای شمالی و کانادا می باشند حتی تا دمای -۳۷ درجه سانتیگراد را نیز می توانند تحمل کنند. راز تحمل سرما و انجماد در آنها در اینست که در فصل پاییز آنها چروکیده شده و هر گونه رطوبت اضافه در سلول های خود را از دست می دهند.
درمان:
زمانی که یک کاکتوس دچار آسیب یخ زدگی می شود هیچ راهی برای بهبود و یا اصلاح محل یخ زدگی وجود ندارد. عموما بهترین کار برای حفظ گیاه و جلوگیری از گسترش پوسیدگی بریدن محل آسیب دیده می باشد. متاسفانه به طور معمول یخ زدگی از محل در حال رشد و از بالا به پایین رخ می دهد. برای جلوگیری از یخ زدگی در وهله اول باید کاکتوس از نظر مکانی از در معرض یخ زدگی قرار گرفتن محافظت شود. برای مثال می توان آنها را به داخل خانه منتقل کرد. بسته به شدت سرما باید از پوشش های مناسب استفاده شود. برای مثال برای روی کاکتوس های کروی می توان فنجان و یا شبیه آن در ساعات شب قرار داد و یا آنکه بخاری یا هیتر در محیط قرار داد. برخی افراد کاکتوس ها را زیر کاور های معمولی برده و زیر آن لامپ های معمولی روشن می کنند.
آموزنده بود ، سپاس فراوان ، خصوصاً که به همراه تصاویر خوب ، توضیح داده شد .
سلام
باز هم تشکر از جناب میربابایی گل
هرچند بنده از نزول برف در این گوشه پرت مملکت در امان هستم اما واقعا مقاله حضرتعالی زیبا و آموزنده بود
تشکر وسپاس مرا بپذیرید
مقاله زیبا و اموزنده ای بود درون مطالب چندین نکته رو یاد گرفتم تصاویرم که حرف نداشتن واقعه دستتون درد نکنه
سلتم درود بر سید مصفطی عزیز.
با اینکه احتمال یخ زدگی در شهرهای شمالی کشور علی الخصوص شهرهای ساحلی خیلی کمه ولی نکته جالبی بود و قصد داشتم در مورد عمین قضیه یه سرچ تو نت بکنم که شما زحمت همه چیز رو کشیدین و مطمعنا اگر سرچ هم میکردم به زیبایی شما نمیتونستم حق مطلب رو ادا کنم.
بسیار سپاس گذارم بخاطر زحمات بی منتتون.
و تبریک بابت این روحیه سخاوتمندتون.
منتظر مقالهای بعدیتون هستیم.
موفق باشید.
نفهمیدم این سه تصویر آخر فقط یک لیوان روی کاکتوس گذاشته؟
این کار باعث میشه گرم بمونه؟!؟
با سلام
دوست عزیز آسیب یخ زدگی در محل رستنگاه و محلی که در حا رشد می باشد اتفاق می افتد. با گذاشتن لیوان گرما ایجاد نمی شود بلکه از رسید سوز سرما و وزش باد به نقاط آسیب پذیر واریته ها جلوگیری می کند.
موفق باشید
ممنون از پاسخ گوییتون
پس این روش نمی تواند برای دماهای پایین زیاد کارایی داشته باشد؟
فقط باعث می شود احتمال یخ زدگی در دماهای بالاتر را که سوز هم همراه است کمتر کند. درسته؟
چون دمای نوک کاکتوس رو بالاتر نمی بره فقط جلوی باد که کاهش دما ایجاد می کنه رو میگیره!
دوست عزیز
حوزه این مقاله به معرفی آسیب یخ زدگی می پردازد. با اینحال
اول همه باید بررسی کنید که دمای منطقه شما عموما تا چه دمایی پایین خواهد آمد. و بنا به آن شرایط تصمیم لازم را بگیرید. اگر دما خیلی پایین می آید و از حد تحمل واریته شما با وجود خشک بودن کمتر است واریته خود را باید به مکانی مناسب و دمای بالای 0 و زیر 10 ببرید. ولی ممکن است دما خیلی پایین نیاد مثلا کمتر از 5 درجه زیر صفر نشود ولی یخبندان یا بارش برف اتفاق می افتند. در این شرایط بیشتر کاکتوس های تیغدار یا ستونی در صورت خشک بودن (تدریجی) تحمل دارند. در این حالت برای یخ نزدن محل رستنگاه از اشیاه برای حفاظت استفاده می کنند.
برخی کاکتوس ها خصوصا استوانه ای و کاکتوس هایی که در زیستگاه خود در محیط های کوهستانی با ارتفاع های بالای 1500 هستند، ترفند های طبیعی خاص خود را دارند مانند تولید تیغ های انبوه و بلند در محل های رستنگاه و یا تخیله کامل بافت هایی که آب را ذخیره کرده اند.
موفق باشید.
ممنون دوست عزیز
ممنون بابت اطلاعاتتون.زکات علم نشر آن است.الحق و الانصاف که در این مورد. نکردید.باز هم ممنونمختصر مفید و آموزنده .عکسها که گویای هزار کلمه هستند.
سلام
از همگی دوستان خصوصا استاد عزیزم جناب صرامی بابت لطفاتون تشکر میکنم.
هدف من در وهله اول یاد گرفتن خودم و ثانیا به اشتراک گذاشتن یاد گرفته ها است ضمن انکه اساتید و دوستان این سایت تجربیات و دانش های خود را در کنار هر مطلب در سایت می گذارند که خود باعث بالا رفتن اطلاعات همه و خود من می شود.
موفق و تندرست باشید.
همپچنین قرار دادن لیوان کاغذی یا اشیا دیگر درگیاهانی که در هوای آزاد هستند باعث می شود که نشستب برف به طور مستقیم روی واریته ها انجام نشود.
سلام.
تشكر از مقاله بسيار مفيدتون.
اين مطالب براي ماهايي كه تو مناطق سردسير هستيم خيلي نياز بود.
هم مطالب و هم نمونه عكس ها خوب بودن.
ممنون بابات زحمتي كه كشيديد.