کاشت بذر به روش ساده
کاشت بذر به روش ساده
تهیه و تنظیم : آقای ابوالفضل سنایی با نام کاربری AS58
به نام خدا
کاشت بذر کار زیاد سختی نیست و نگرانی خاصی ندارد من تا قبل از اینکه بذر را برای اولین بار بکارم انرا در ذهنم کار شاق و سختی میپنداشتم اما واقعا اینطور نیست حتی از کاشتن بذر سبزی هم راحت تراست پس زیاد نگران نباشید و جسارت بخرج دهید .
وسایل مورد نیاز:
1- خاک که خاک شامل:۱- ماسه ۲- ورمی کمپوست ۳- خاک باغچه
۲- سنگ ریزه
۳- مقداری سنگ به اندازه نخود
۴- بستر کشت(میتواند گلدان باشد یا ظرف یکبار مصرف)
۵- پاکت وکیوم
۶- قارچ کش (ترجیحا بنومیل
۷- برچسب (لیبل مشخصات بذر)
اول از همه خاک:
از خاکی که برای سایر کاکتوسها استفاده میکنید تهیه میشود البته با ذکر این نکته که باید خاک کمی سنگین تر باشه تا بیشتر رطوبت را نگه دارد.پس ترکیب خاک من این بود:۱ قسمت ماسه+ ۱ قسمت ورمی کمپوست+۱قسمت خاک باغچه+۱قسمت سنگ ریزه. من از این ترکیب برای بذر کاکتوسهام استفاده کردم اما برای حفظ رطوبت بستر بذر بجای ۱ پیمانه خاک باغچه ۱/۵ پیمانه خاک باغچه استفاده کردم.
در عکس شماره یک به ترتیب از پایین به بالا شامل: ورمی کمپوست- سنگ به اندازه یک نخود که صرفا برای زهکشی استفاده میشود-ماسه- سنگریزه به سایز ۲میلیمتر که هم در ترکیب خاک استفاده میکنیم و هم انرا بر روی بستر بذر میریزیم تا بذرها پایین نروند در ادامه در این خصوص توضیحات کامل خواهم داد.
این ترکیب خاک را که اماده کردید باید بصورت جدا گانه همه انها را از یک الک (معمولا الک گچ که ریزهست) عبور دهید . حالا خاک را با هم ترکیب میکنیم.
بعد از ترکیب باید خاک بستر را ضد عفونی کنیم بهترین کار اینستکه در یک قابلمه خاک را با اب بمدت ۱ساعت بجوشانیم (البته باید رضایت مادرتان را برای قرض گرفتن قابلمه جلب کنید!!!!!!) انگار که میخواهیم باقالی بپزیم .بعد از یکساعت خاک را درروی یک سفره یکبار مصرف تمیز پهن میکنیم و میگذاریم تا خشک شود در این فاصله سنگهایی که برای زهکشی بود انها را هم بمدت نیم ساعت میجوشانیم تا خوب ضد عفونی شود.بهتره در مرحله ضدعفونی خیلی دقیق باشید چون اگر این قسمت را خوب انجام ندین در اینده بستر بذر شما دچار کپک میشود.
حالا باید سراغ قارچ کش برویم اگر از بنومیل استفاده میکنید (که این قارچ کش توصیه میشود) مقدار یک قاشق غذا خوری در ۱۵لیتر آب محلول کنید و خوب بهم بزنید حالا که بنومیل اماده شده سراغ بستر بذر میرویم ته انها را سوراخ میکنیم و مقداری سنگ که به اندازه یک نخود بود وقبلا جوشاندیم را برای زهکشی در ظرف میریزیم و ظرفها را در محلول بنومیل برای ۵ دقیقه نگه میداریم بهتره ظرفها کاملا زیر محلول قرار بگیرد تا همه جای ان خوب ضد عفونی شود. پس ازضد عفونی ظرفها ،خاک بستر را که قبلا ضد عفونی و در جایی پهن کرده بودیم ،در ظرف میریزیم سپس روی خاک را مقداری سنگ ریزه (که قطر سنگریزه ها بیشتر از۲ تا نهایتا ۳میلیمتر نباشه ) میریزیم یادمون باشه سنگ ریزه ها نه زیاد باشند نه کم فکر کنم اگه لایه ای نیم سانتی باشه کفایت میکنه.الان بستر بذر ما اماده است. وقتی در این مرحله بستر را اماده کردید انها را در محلول بنومیل قرار دهید بگذارید بماند تا محلول از زیر به بالای سطح بستربرسد و روی سنگریزه ها را اب بگیرد (دقت کنید حتما از زیر محلول به روی بستر نفوذ کند) وقتی چنین شد بستر را به ارامی برداری و برای ۱ دقیقه بگذارید تا بماند تا کمی ابش از زیر خارج شود حالا لیبل مشخصات بذرها را که حاوی اطلاعات بذر است و شامل : اسم بذر ،تاریخ کاشت بذر و ماخذی که بذر را خریدید را پس از ضد عفونی با محلول بنومیل در کنار بستر فرو کنید. اکنون با نام خدا بذرها را روی بستر بپاشد سعی کنید بصورت پراکنده بپاشد.حالا کیسه وکیوم را باز کنید بستر را در ان قرار دهید و در وکیوم را ببندید ومطمئن شویدکه کاملا در بسته شده و هوایی جریان ندارد.البته بجای وکیوم میتوانید یک کیسه فریزر را روی سر ظرف بذر قرار دهید و دورش را یک کش ببندید تا محکم شود و هوا نفوذ نکند.
ازین مرحله به بعد شما باید دیگر ازین کوچولوها مراقبت مادرانه بکنید !!! و مرتب به انها سر بزنید اما در وکیوم را فعلا باز نکنید.
نور:
برای نوردهی به بذرها برخی دوستان نور خورشید را ترجیح میدهند اما من شخصا از نور مصنوعی استفاده کردم که ریسک کمتری دارد به این ترتیب که بذرها را درون یک کارتن گذاشتم و بالای انرا یک لامپ کم مصرف ۳۰ واتی روزانه بین ۱۶تا ۱۹ ساعت روشن گذاشتم .البته این لامپ در روز تقریبا ۶ ساعت خاموش میکنم تا تفاوت طول روز وشب برای بذرها احساس شود.
دما:
دمای بذرها باید نهایتا بین ۲۰ تا ۲۵درجه باشد این بهترین دما برای رویش هست البته یکی دو درجه بالاتر زیاد توفیری ندارد اما بهتره برای کنترل دما یک دما ستج داشته باشید.
من با این روش حدود ۶ بستر بذر کاشتم بذرها شامل : استرافیتوم خاص( چروک سه پر…)استرافیتومهای میکس – نوتو کاکتوس میکس – کوریفانتا میکس – لیتوپس میکس – فرو خار بلند – بذرهای من تقریبا از روز چهارم شروع به جوانه کرد. الان هم همشون خدارو شکر سالم وسرحال هستند فقط لیتوپسها کمی اذیت کردند که بعد از ۴۰ روز سبز شدند.عکس ۵و۶ بستر بذرهای استرافیتوم هست که سبز شدند.
نکته ها:
۱- هر وسیله ای که در کاشت بذر استفاده میکنید باید ضد عفونی بشه و اینکار را بنومیل برای شما انجام میدهد.
۲- برخی بذر ها خیلی ریز هستند برای بذر پاشی چاره ای نیست مگر اینکه با دقت پاکت حاوی بذر را سوراخ کنید وبعد به ارامی انها را بر بستر بپاشید البته هنگام بذر پاشی مراقب باشید تا وزش باد بذرها را باخود نبرد البته من این تجربه تلخ را دارم پس بهتره که مواظب اینهم باشید.
۴- برای مراقبت از بذرها نیازی نیست تا در وکیوم باز شود اصولا تا مورد مشکوکی در بستر بذر ندیدید در وکیوم را باز نکنید. از فردای روز کاشت باید مراقبت را انجام دهید روزی دوبار بستر را چک کنید تا مورد مشکوک به کپک نبینید.
۵- ممکنه بعد از مدتی در بستر بذز ها و بر روی برخی بذرها چیزی شبیه تار عنکبوت ببینید این اتفاق برای من در روز هفتم افتاد اصلا نگران نباشید اگر چنین شد در وکیوم را باز کنید سپس با یک خلال دندان که با بنومیل ضد عفونی شده سعی کنید ان تارها را به ارامی بردارید بعد با یک اب پاش مقداری محلول بنومیل روی سطح بذر اسپری کنید.
۶- بستر بذر تا مدتها رطوبت را نگه میدارد اما پس از جوانه زدن بذرها بهتره در روز چهلم شروع به هوادهی کنید برای هوادهی لازم نیست کل وکیوم را باز کنید چون در اینصورت جوانه ها با اختلاف دما تلف میشوند بهتره روری۲۰دقیقه گوشه وکیوم را باز کنید تا هوا جریان داشته باشد البته اگر رطوبت بستر کم شده باشد ناگزیرهستید ابیاری کنید البته حتما حتما حتما با محلول بنومیل و از زیر به بسترها اب دهید.
۷- برخی بذرها زودتر سبز میشوند مثل استرافیتوم و نوتو .البته برخی بذرها هم دیرتر مثل فرو و از همه دیرتر لیتوپسها.بستر لیتوپس من بعد از ۴۰ روز سبز شدن.دوستانیکه برای اولین بار بذر میکارند بهتره از استرافیتومها شروع کنند.
۸- بهتره یک دماسنج برای کنترل دما در کارتن بستر بذر بگذارید.
۹- مقداری از محلول بنومیل را که اماده کرده بودید در یک اب پاش داشته باشید تا در مواقع لزوم استفاده کنید.
۱۰- نکته خیلی مهم در باره بنومیل اینکه اولا در هر بار استفاده محلول را بهم بزنید چون بنومیل ته نشین میشه دوما بنومیل سمی است پس مواظب چشم و دستتان باشید.سوم اینکه در ترکیب دز بنومیل با اب نه خست بخرج دهید و نه سخاوت زیاد چون در هر دوصورت نتیجه مطلوب را ندارد همان ترکیبی که در متن گفتم مناسب است
۱۱- اگر با دقت مراحل را طی کرده باشید بذرها تا روز چهلم که نیاز به هوا دهی دارند محتاج چیزی نخواهند بود .وقتی بذرها به اندازه یک فندق شدند میتوانید انها را مثل بقیه کاکتوسها در خاک بکارید.
۱۲- بخشی از کاشت بذر بشما بستگی دارد و بخش دیگر به بذر بذرها را از جایی تهیه کنید که معتبر باشند و قوه نامیه بذرها مورد تایید باشد چون برخی بذرها کهنه و قدیمی هستند و اینطوری زحمات شما بر باد میرود. متاسفانه برخی سود جویان ازین مساله سو استفاده میکنند.
لطفا برای تقدیر ، تشکر و ابراز نظر مثبت یا منفی فقط از کلیدهای Like/Dislike استفاده کنید. کامنت های اضافی، برای جلوگیری از بی نظمی حذف خواهند شد.
سلام
میخاستم بپرسم که بذر کاکتوس هارو باید از کجا خریداری کرد .
سلام دوست عزیز . بذر کاکتوس در کاکتوس فروشی ها موجود هست
آخه من هر جایی رفتم میگن ما بذرشو نمیفروشیم
سلام...بذر چه نوع کاکتوس هایی رو میخواین؟
بله متاسفانه این چیزی هست که در مملکت ما زیاد دیده می شود . بذر های کاکتوس وارداتی ما انشاالله تایک ماه دیگر آماده فروش می شوند . تا آن موقع می توانید از سایت پارس کاکتوس بذر های مورد نیاز خود را خریداری کنید .
برای من که ساکن بندرعباس هستم بهترین زمان کاشتن بذر همین زمانی هست که بذرهای شما عرضه میشود انشا اله تا اون زمان بذرها برسه و ما بتونیم اونارو خریداری کنیم.امیدوارم بذرهای کلکسیونی هم با شه.مثل اریوسیس.کوپیاپوا.فرائی لئا.استرافیتومهای خاص.ابلمانیا.ملو.پلسی فورا.بلوسفیدیا.....بی صبرانه منتطرم....
انشالله ، چشم حتما
چقده قیمت بذرها ؟
سلام
من بارها بذركاري كرده ام يك مشكل شايع كه با ان مواجه هستم الوده شدن به جلبك است لطفا براي رهايي از ان من را راهنمايي كنيد.
براي استريل كردن خاك 1 روش ساده استفاده از ميكرفر است كه بيش از چند دقيقه وقت نمي برد .
من خودم هم همیشه خاک را با ماکروفر استریل میکنم ، بهترین راه همینه . وقتی دیدید که روی خاک جلبک بوجود میاد بر روی جلبک ها مقداری سنگ ریزه بریزید تا نور به آن ها نرسد و نابود شود و به همه جا پراکنده نشوند .
سلام.جسارتاراجع به جلبک در پاسخ به دوست خوبم باید بگم دو مشکل در این رابطه وجود دارد: یکی جلبک هست که دوستمون اشاره کرد و دیگری خزه هست معمولا بسترها به خزه میتلا میشن واین شایع تره تا جلبک خزه حالت سبز رنگی داره که ناشی از رطوبت و نور هست بهترین کار برای مبارزه با خزه جمع کردن محل الوده و ریختن سنگریزه است ضمن اینکه باید هوادهی هم انجام بشه...اما اگه جلبک بود که بهتره با اب اکسیژنه در مان بشه به این صورت که 9 قطره اب اکسیژنه در 1/5لیتر اب حل شود و روی جلبک بریزید به اینصورت جلبک میسوزه و از بین میره.البته باید مطمئن باشی که جلبک هست اما به نظرم مورد شما خزه هست خزه رنگ خاک رو سبز میکنه ولی مثل جلبک حالت ژله ای نداره اکثر بسترها به خزه دچار میشن....موفق باشی (اب اکسیژنه تو داروخانه گیر میاد فقط نباید در معرض نور قرار بگیره چون خاصیتش از بین میره)
admin عزیز
این بذرهای وارداتی شما چ شد؟ رسید وتمام شد یا.......
لطفا کمی از فروشگاه سایت وایده هاتان برایمان بگویید
با تشکر
آقای صرامی عزیز ، برای تست اینکه می توانم وارد کنم یا نه،از cacusplaza مقداری خریداری شد و به بدبختی و کلی پارتی بازی تونستم از اداره پست بکشمشون بیرون .(میدونید که برای واردات بذر خیلی قوانین سخت و خشکی حاکم هست ) همرو خودم کاشتم تا از قوه نامیوشن مطمئن شم . با یک گلخونه بزرگ تو امارات هم صحبت کردم و گفتن که از چین برام هرچی بخواهم میارن انشالله بعد از عید از هر دوتا به تعداد زیاد خریداری میکنم و در سایت با قیمت خیلی پایین ارائه میشه ( با توجه به پایین اومدن قیمت دلار، خرید و واردات بذر خیلی به صرفه هستش )
اقای ذهاب سلام.خسته نباشی. میشه یه فضولی کوچک بکنم؟اقا بذرهایی که کاشتی از کدوم واریته بودن؟الان تو چه مرحله ای هستن؟ ببخشید.....
خواهش ميكنم ، به علت اينكه از رسيدن بذرها مطمئن نبودم بذرهاي ارزان قيمت خريد كردم . واريته هاي خيلي معمولي . الان يك هفته هستش كه كشت شدن با نور مصنوعي . حدودا 5000 بذر فقط 13 دلار و 10 دلار هم ارسالشون هزينه داشت . انشالله بعد از عيد خريد درست و واريته كمياب انجام ميدهم
آقای ذهاب منم خیلی وقته منتظر افتتاح فروشگاهتون هستم...نکنه منصرف شدین؟؟؟
خانم رحیمی عزیز یک ماه پیش قصد داشتیم فروشگاه سایت را راه اندازی کنیم ولی با توجه به شروع فصل سرد و احتمال خراب شدن کاکتوسها در مرحله ارسال تصمیم بر این شد که انشالله بعد از عید نوروز قسمت تجاری سایت فعال شود .
سلام.پس تا عید منتظر میمونیم.از تلاش بی وقفه ی شما ممنونم..
از شما تشکر میکنم
ممنونم جناب ذهاب
بیصبرانه انتظار وعده های زیبای شما را میکشم
کاش یکی پیدا میشد و این زمستان را هل میداد جلو تا بهار زودتر از راه برسد
.....آمین
توی یه چشم بهم زدن زمستان تمام می شود ، امیدوارم که جلوی شما رو سفید بشویم
اقا یه تجربه هم من به این پست اضافه کنم: تو کاشت بذر من هم با نور مصنوعی کاشتم هم طبیعی.در نور مصنوعی گیاه کمی لاغر متولد شد.اما بعد که اونو از وکیوم دراوردم و به محل کلکسیونم انتقال دادم درست شد اما اینبار بذر را با نور افتاب کاشتم.هم سریعتر رشد کردند هم تپل تر بودن.به نظرم نور خورشید مناسب تره البته این تجربه منه که هردو روش رو امتحان کردم . الان حدودا7بستر کاشت دارم واریته های استرافیتوم ابلق-استرافیتوم خاص(شامل سه پر وانزاکا-استرافیتوم هیبرید-ماتوکانا- ژیمونو- اریوسیز- کوپیا-توربینی کارپوس واریته لوفو فوریدوس-اینا همگی سبز شدن و خوشبختانه سالم وسرحالن امیدوارم بمونن در اینده عکسها شونو میذارم به سایت......بد ندیدم اینجا این تجربه رو بدوستان انتقال بدم.
جناب سنایی عزیز
خدمتتان پرسشی داشتم.
بنا به تجربه شما چقدر بعد از رویش بذرها زمان جابجایی آنها فرامیرسد؟
عرض ادب جناب صارمی.در زمینه بذر من خودم خیلی راهها را امتحان کردم حتی جابجایی بذرها.وقتی شما بذر میکارید وسبز میشود معمولا تا 4 ال 5ماه در همون بستر میماند و اصولا بعد از سبز شدن تا زمانیکه جوانه ها بهم فشار نیاوردن بهتره تو همون محیط بمونه.چون بذرها با همون محیط خو کرده و رشد میکنن و نیازی به جابجایی ندارند تا زمانیکه به اندازه یک فندق شوند.این سایز بهترین زمان برای جابجایی است .البته همونطوریکه گفتم از انجا که من خواستم امتحان کنم بذرها را در ماه 4که تازه تاج بذرها در حال رویش بود از محیط بستر به یک محیط دیگر انتقال دادم .در این جابجایی هیچ تلفاتی ندیدم و اثرات منفی هم بوجود نیامد.اما بهترین راهکار اینه که تا زمانیکه به اندازه یک فندق نشدن اگر محیط بذر اشکال خاصی نداشته باشد تو همون محیط بمونه.البته یک نکته تو کاشت بذر هست.بذرها پس از رویش برای یه مدت کوتاه رشد سریع دارن امابعد رشدشون متوقف میشه و بعد از یه مدت دوباره رشد عادی رو از سر میگیرن.این یک قاعده عمومی هست توی بذر.دلیلش هم اینه که وقتی سبز میشن از مواد مغذی داخل بذر تغذیه میکنن و سریع رشد میکنن اما وقتی مواد کم شد رشد متوقف میشه چون بذر دنبال مواد مغذی در بستر میگردد واین توسط ریشه ها اتفاق میفته لذا ریشه ها شروع به جستجوی رطوبت و اب میگردن که این باعث میشه ریشه رشد کند ولی گیاه متوقف میشه به محض اینکه ریشه کمی رشد کرد وزیاد شد دوباره گیاه هم شروع برشد میکنه.امیدوارم توانسته باشم کمکی بکنم.بهترین وکم ریسک ترین بذر هم بذر استرافیتومهاست.خیلی سریع و رشد میکنن.و معمولاقوه نامیه بالایی دارن.بذرهایی مثل کوپیا پوا اریوسیز- لیتوپس .کمی بد قلق هستن وحساسن.
یه سوال :
برای یه فرد مبتدی که برای اولین بار می خواهد اقدام به کشت بذر کند ، چه بذری کشت کند ؟؟
چه موقع (چه فصلی) می تواند بذر بکارد ؟؟
بهترین بذر برای کاشت اول استرافیتوم هست هم خیلی متنوعه هم خیلی زیبا ومحبوبه و هم قوه نامیه بالایی دارم وهم راحت تر و سریع تر به بار میشینه.اصولا بهترین زمان برای کاشت هر فصل سال که شما بتونی دمای محیط بذر را بین20تا 25درجه حفظ کنی میتونی بذر بکاری اینکه گفته میشه تو بهار یا تابستان بهترین زمانه بخاطر اینه که هوا تقریبا یه جورایی ثابته و سرمایی وجود ندار.همین الانم شما اگه بتونی محیط را از نطر نو و دما به حد استاندارد برسونی میتونی بذر بکاری کما اینکه من خودم الان 7 بستر بذر دارم که همش سبز شدن البته اینجا تو بندرعباس ما زیاد هوای سردی نداریم اما شما میتونی تو اتاق خونه با یه لامپ مهتابی و یک کارتن (مراجعه کن به همین پست کاملا توضیح دادم)بذر پرورش بدی کار سختی نیست امتحان کن و لذتشو ببر.سوالی بود در خدمتم .
سلام
جناب سنایی ببخشید میشه در مورد ابیاری بذر هااز همون لحظه کاشت چند تا نکته رو لطفا بفرمایید و اینکه استفاده از نور خورشید برای رویش بذرها باید چند ساعت در طول روز باشد؟
سلام خانم دهقان بزرگوار.اول نور خورشید:بهتره نور از پشت شیشه به بستر برسه چونکه از تندی نور خورشید کمتر میشه.نور خورشید رو من برای بستر خودم از ساعت8 صبح داشتم تا 2عصر و جواب داد فکر میکنم میانگین 7ساعت نور خورشید خوبه.در مورد ابیاری باید عرض کنم وقتی شما بسترت رو اماده کردی و بذرها هم پاشیدی ظرف را در محلول اب و بنومیل قرار میدی تا از زیر بستر اب به بالا نفوذ کنه به محض اینکه اب به سطح بستر رسید و قبل از اینکه اب روی بستر سر بره شما ظرف رو بر میداری 1دقیقه میذاری بمونه تا اب اضافه خارج بشه بعد اونو سریع تو وکیوم قرار میدی در طول مدت کاشت بستر نیازی به اب نداره چون بواسطه نور خورشید بستر شما حالت غبار گرفتگی داره این برای مرطوب نگهداشتن بستر کافیه حتی زمانیکه بذرسبز میشه بازم اب نمیخواد چون بستر رطوبت کافی داره معمولا تا 3-4ماه اول اگه سر وکیوم باز نشه نیازی به ابیاری نیست اما اگر سر وکیوم باز شد چون هوا جریان پیدا میکنه ممکنه بستر کمی خشک بشه که شما میتونی از زیر اونو اب بدی و یا با اب پاش سطح بستر رو اب اسپری کنی.تو این مدت شما باید مرتب به بستر سر بزنی تا اگه دچار قارچ یا خزه شد هوا دهی رو شروع کنی .اگه سوالی هست درخدمتم ارادتمند سنایی
سپاسگزارم
پاسخگویی شما هم به موقع و سریع بود و هم بسیار کامل
ممنون
با سلام و خسته نباشید اگر می شود در مورد جوشاندن خاک بیشتر توضیع دهید وآیا می شود از یک روش دیگری استفاده شود؟
بهترین راه استفاده از ماکروفر یا فر گاز هستش دوست عزیز
سلام
دوستان برای من سوالی بیش آمده کهه اگر در ظرف هایی مانند این بکاریم نیاز به سوراخ کردن کف آن نیست
این ظرف با ظرف های دیگر چه فرقی میکنه ؟ من متوجه فرقش نمیشم .
admin جان سلام...
ایشالا فروشگاهتون هرچه زودتر راه بیوفته...
امکانش هست 1قسمت دانلود در سایت بزارید و کتابها، فیلمها و فایلهای دیگۀ قابل دانلود که میتونه کمک کاکتوس بازا باشه بزارید... اگه این کارو کنید فوق العاده میشه...
...::موفق.باشید::...
سلام آقا هادی عزیز ، بله این قسمت در حال طراحی می باشد و چندین ویدئو هم در دست تدوین می باشد . انشالله به زودی در سایت قرار میگیرند .
ادمین جان من یه 10-15تایی فیلم اموزشی که اکثرا راجع به پیوند پرسکیاست دارم خواستید اطلاع بدین برسونم بدستتون.
ممنون آقای سنایی عزیز ، شروع بشه بخش حتما مزاحمتون میشم مثل همیشه . فکر نمیکردم دوبله اینقد کار سختی باشه
سلام
فرقش فکر کنم در نداشتن سوراخ های کف باشد من هم از آقای سنایی این برسش را داشتم
عمران خان سلام.فلسفه سوراخ کردن ته ظرف اول برای زهکشی هست دوم برای ابدهی.من تا حالا نشده که ظرفو سوراخ نکرده باشم.شما وقتی که میخوای بذر بکاری باید بستر بذر رو در ابتدای امر اب بدی و برای اینکار اگه از طریق معمول اب بدی یعنی از بالای طرف این بستر رو بهم میزنه.پس بهتره از زیر ابیاری بشه.برای اینکار هم باید ته طرف سوراخ بشه.راجع به این بستری که عکسشو زدی نمیدونم که ایا تهش سوراخ شده یا نه اما یه نظرم بهتره تهش سوراخ کنی حالا اگه بازم سوالی هست در خدمتم
منم با آقای سنایی کاملا موافقم
ممنون
سلام.با کمال شرمندگی از اینکه بعد ازسال ها تازه فهمیدم بعضی از گیاهایی که داشتم ساکولنت و کاکتوس هستن و کلی هم تو این سالها گل دادن ولی نمیدونم بذرشون رو چطور برداشت کنم یا اصلا بذرشون چه شکلیه و کجای گله.لطف میکنید اگه در این موارد هم صحبت کنید .یه الوئه ورا هم دارم که گلاش خشک شده و دارن میریزن.این گلا هم بذر دارن؟
سلام دوست عزیز ، خوشحالم که به دنیای گیاهان گوشتی وارد شدید ، حتما در این مورد در سایت توضیح می دهیم . آلوئه ورا هم معمولا در یک گیاه گلها بارور نمیشوند و بذر تولید نمیکنند و باید مجموعه ای از گل ها کنار هم باشند
ممنون .پس منتظر توضیحاتتون میمونم
با سلام
ببخشید اگر برای کاشت بذر نتوانستیم بنومیل تهیه کنیم چیز دیگری هم می توانیم به جاش استفاده کنیم؟؟؟؟؟
ممنون میشم اگه راهنمایی کنید
سلام. از قارچ کش های دیگه میشه استفاده کرد، چون من خودم کاکتوس هام رو بدون استفاده از قارچ کش بنومیل کاشتم.
سلام، از راهنمایی ـتون تشکر می کنم. ولی من در مرحله ی آخر سنگریزه نریختم. مشکلی پیش میاد؟ اگه مشکلی پیش میاد، من دو روزه بذرهام رو کاشتم، میتونم به خاکم سنگریزه اضافه کنم؟
سلام
دمای گلخونه ای (مثلا حدود 35 درجه) مشکلی ایجاد میکنه؟
دمای مناسب تا 30درجه مناسبه دمای بالاتر به اصظلاح بذر ها میپزن.البته من تو دمای 35 درجه هم بذر کاشتم اما خب درجه مناسب تا 30 هست.البته باید تلورانس دما هم حفظ کنی یعنی اختلاف دما در سردترین و گرمترین نباید بیشتر از7 درجه باشه
ارادتمند سنایی
با سلام
دوست عزیز توجه کنید که دمای 35 درجه به خودی خود مشکلی ندارد ولی دمای داخل کیسه ای که بذر های کاشته شده در آن قرار دارند خیلی بالاتر می رود و ممکن است هرگز جوانه نزنند.
خیلی ممنون
سلام به استاد ارجمند
بخاطر این پیج کاربردی و واقعا ساده و خوبتون تشکر میکنم
دوم اینکه اموزش شما بسیار شبیه اقای کریج هستش که توی سایتی دیگه خوندم
اگه درست متوجه شده باشم شما فرمودید که یه بار ابیاری میکنیم اونم از قسمت پایین گلدان یا هر ظرفی دیگه ای که داریم و در طول این مدت باید وکیوم کاملا بسته باشد مگر اینکه عارضه ای ایجاد بشه روی سطح خاک (نظیر جلبک که با سنگ ریزه رفع میشه یا همون خزه که با اسپری بنومیل رفع میشه)... یعنی تا زمانی که جوانه ای مشاهده نشده روی سطح خاکش هیچ آبی نیاز ندارن؟؟و نکته ی دیگه اینکه اگه به هر دلیلی در وکیوم باز شد و خاک کمی خشک شد باید بازم از پایین گلدان ابیاری بشه ،آبیاری از پایینش باید با آب خالی یا همون محلول ابو بنومیل ک قبلش توضیح دادیدصورت بگیره؟؟انتقال گونه ها هم (همه گونه ها) زمانی است که سایز به اندازه فندق باشد؟؟یعنی فرقی نداره ما استروفیتوم کاشته باشیم یا آچیونو پسیس،سایز که به فندق رسید باید انتقال دادش؟؟نکته بعدی اینکه بستر بعدی که انتقال میدیم این سایز فندقی هارو چگونه باید باشد نوعش ترکیبش دماش ابیاریش و...لطفا بگید ...
یه تجربه تازه ای که داشتم برای امتحان خواستم ریحان بکارم نوع رویش اونهارون توی تو بستر امتحان کردم هم روش سنتی هم پرلیت روش اول جونه داد سه روزه روش دوم همه سه روزه ولی تفاوت در میزان جوانه بودش که در روش دومی هم پرتر و بیشتر جوانه زد هم پرلیت خاصیتی داره که پف میکنه توی بستر ...از این روش برای رویش جوانه هامیخوام استفاده کنم با صلاحدید شما استاد ارجمند ...متشکرم پیشاپیش
مانا باشید
کاکتوس تنهـــا
سلام مجدد
ن
کته هایی یادم اومدش بگم استاد ارجمند
که بهتره عمومی بپرسم تا دیگران هم اگه احیانا شبهه شده در ذهنشون جواب بگیرن
همونطور که درمورد سبزیجات میدونید استاد خیس کردن یک الی سه روز بذر سبزی در رویش اون تاثیر زیادی میذاره یعنی یه جور امادگی ایجاد میکنه که با فضای زیر خاک اشنا بشه به علت رطوبتی که قبلش ما بهش میدیم اینو تجربه کردم توی کاشتش بذرایی که خیسانده شده چند روز نسبت به بذرهای خشک عملکرد بهتری میده پیش خودم فکر کردم اگه بذرهای انواع کاکتوستم خیس کنیم مثلا یه روز یا بیشتر ایا تاثیری در بهبود رویشی خواهد داشت قبل از انجام اینکار خواستم از شما راهنمایی گرفته باشم استادشاید تجربش کرده باشید شایدم نه ولی یه ایده ای بودش که به ذهنم اومدش گفتم شاید جواب دادش و دیگران هم شاد شدن خودم میخوام این کارو یه بار انجام بدم روی بذرهای محدودد تا ببینم چی میشه اما قبلش منتظر جواب شما هستم.
متشکرم
کاکتوس تنهــــا
سلام.درسته تا زمانیکه هیچ عارضه مشاهده نشد نیازی نیست در وکیوم باز بشه.وقتی که جوانه ها به یه رشدی رسیدن که خارهای گیاه نمایان شد که معمولا تا 3ماهگی این اتفاق میفته اونوقت شما میتونی بستر رو از وکیوم کاملا دربیاری و ابیاری رو مل بقیه کاکتوسها هر زمان که بسترت خشک شد شروع کنی برای اینکار هم بهتره بستر را در ظرف اب بذاری تا ازز زیر ابیاری بشه اینجوری خاک بستر هم بهم نمیریزه.
اگر بهر دلیل در وکیوم باز شد نیای نیست ابیاری کنی مگر اینکه شما بخواهی کاملا از تو وکیوم خارج کنی(که تو پاراگراف بالا توضیح دادم) وگرنه برای یه مدت کوتاه رطوبت را انقدر از دست نمیده که شما بخوای از زیر اب بدی.اگر با همه اینها بهر دلیل بستر شما کاملا خشک شد(این اتفاق زیر صفر هست که بیفته!!!!)شما با اب پاش اب اسپری کن بازم میگم ممکن نیست این اتفاق رخ بده
برای انتقال نهال هیچ عجله ای نداشته باش بذار جوانه ها تو همون بستر رشد کنن تا هر مان که جاشون تنگ بشه اما خب اگه دوست داشتی جابجا کنی بهتره جوانه اندازه یه فندق بشه تا ریسکش کمتر باشه وقتی هم انتقال میدی تو یه گلدون دیگه از همون خاک معمولی که برای کاکتوس بالغ استفاده میکنی بریز که ترکیبش تو سایت هست.و البته نیای نیست اونو ضد عفونی کنی مثل یه کاکتوس عادی عمل کن.
موفق باشی ارادتمند سنایی
با سلام و خسته نباشید خدمت اقای سنایی
اقای سنایی عزیز آیا جوشاندن ورمی کمپوست خاصیت اونو از بین نمیبره؟
ببخشید یک سوال دیگه آقای ذهاب تجربه شما در استفاده از نور مصنوعی چطور بود؟؟ آیا جواب داد یا مثل آقای سنایی لاغر رشد کردن؟
باسلام ، خدمت استادان محترم و با سپاس از خدمات مفیدتان . من یک سوال از استادان داشتم و خواهش دارم مرا راهنمائی فرمائید . بنده حدوداً 5 ماه است که بذرهای کاکتوس را مطابق روش اشاره شده توسط استاد ارجمند جناب آقای سنایی کاشتم .و اکنون بذرها جوانه زده اند ولی متاسفانه بزرگ نمی شوند لطفاً راهنمائی لازم را از بنده دریغ نفرمائید. با سپاس مجدد
قادر پرک
سلام اول بگویید از کدوم واریته کاشتی؟؟؟برخی واریته ها دیر رشدن مل اریو ..دیسکو-ابرگونیا-ابلمانیا......اینا دیر رشدن و عادیه.اما سایر بذرها هم نباید توقع داشته باشی زود بزرگ بشه.اصولا بذرها که سبزز میشن تا یه مدت ا مواد مغذی درون خود بذر تغذیه میکنن.و به محض اینکه مواد تمام میشه جوانه برای یه مدت میره تو شوک ناشی از کمبود مواد مغذی بعد از یه مدت یاد میگیره که از طریق ریشه نیاززشو رفع کنه برای همین تا یه مدت جوانه میمونه در همون حالت که عادیه.اما در بذرکاری کاکتوس هم باید اینو در نظر بگیری که تا زمانیکه اندازه یه فندق نشدن نباید از وکیوم خارج کنی شما هم بذار تو وکیوم بمونه تا رطوبتش تامین بشه و رشد کنه.البته اینم هست که چون بذرها جلو چشم شما هستن رشدشون بچشم نمیاد اگه چندروز اونا رو نبینی و بعد بری سراغش رشدشو حس میکنی.بازم اگه سوالی هست در خدمتم
دوست عزیز سلام
اولا که مشخص نکرده اید بذر چه کاکتوسی را کاشته اید...
در ثانی کاملا متوجه ی منظور شما در این جمله نشدم: حدود 5 ماه است کاشته اید و اکنون جوانه زده اند؟؟؟!!!!
اگر شرایط را رعایت کرده اید و هوادهی به درستی انجام گرفته باشد خب نگرانی وجود ندارد... بسیاری از جوانه های کاکتوس در سال اول رشد قابل توجهی نشان نمی دهند و معمولا بعد از سپری شدن یکسال و ریشه زایی مناسب رشدشان تسریع می یابد...
سلام
میخواستم بدونم تو این فصل میشه بذر کاشت یا حتما باید تابستان و بهار باشه؟؟؟
با سلام
کاشت بذر در صورتی که بتوانید نور و دمای مناسب برای جوانه زنی را فراهم کنید فصل خاصی ندارد.... اینکه معمولا در بهار و تابستان اقدام به کشت بذر می شود فراهم بودن شرایط مناسب به صورت طبیعی است و گرنه با نور مصنوعی و گرمایش مناسب میتوان در زمستان هم بذر کاشت...
سلام جناب سنایی ممنون از توضیحات مفید و ارزشمندتون;
100تا بذر اچینو دارم میخوام بکارمشون، ظرفم برا کشت 10 یا 20 بذر چقدر باشه؟
سلام .
اگه میشه تمام نکاتی که باعث میشه بذرامون سبز نشن رو بگید .
مثلا سوختن بذر از کجا بفهمیم بذرمون سوخته و...
هرچی میدونید بگید .
.:. موفق باشید .:.
سلام چتوری میتونم با اقای سنایی ارتباط برقرار کنم
با سلام و خسته نباشید خدمت شما من میخوام کمیاب تریت بذرهای کاکتوس رو تهیه کنم البته برای اولین بار میخوام بذر کاکتوس بکارم اما دلم میخواد این زحمت رو برای بهترینها و کمیاب ترینها متحمل بشم لطفا منو راهنمایی کنید که بذر های کمیاب را باید از کجا تهیه کنمش
سلام دوست عزیز.کشت بذر بهترین و مناسبترین روش برای تکمیل کلکسیون هست....این جمله رو دوست عزیزی چند سال پیش بمن گفت و من هم بشما گفتم.اینکه بخواهی تجربه کنی عالیه .اما نکته ای که نباید غافل بشی اینه که شما بار اول بهتره بذرهای سهل الوصول را بکاری.واریته هایی مثل خانواده استرافیتوم یا فروها استریاسها اچینو گروزنی.یا ملوها .اینا هم راحت سبز میشن هم زود به گلدان میرسن.واریته های کمیاب مد نظر شما برای بار اول کمی سخته و ممکنه شما رو دلزده کنه.ابلمانیا دیسکو هوریزنتال کوپیاپوا پلسی فورا ابرگونیا....اینا کمی بد قلق هستن و با درصد کم سبز میشن .اما در هر حال تهیه بذرهای خاص کار زیاد سختی نیست
موفق باشی جسارت منو ببخش
سلام
قصد کاشت بذر دارم و الان دارم پیش زمینه از اطلاعات رو بدست میارم
یک سوال برام پیش اومد
جناب تو مطالب مربوط به کاشت بذر موجود در سایت خوندم که زیر بستر تا یک سانتی سطح خاک اب باید بریزیم تا رطوبت مورد نیاز فراهم بشود ولی شما اشاره ای به اینکار نکردید
می خواستم نظر شما و دوستان رو درموردش بدونم؟
سلام . باتشکر از توضیح کامل و خوبتون . من یه سوال دارم .اینطور که متوجه شدم تا 40 روز بستر نیاز به آبیاری نداره . ولی بعد از اون خواستیم آبیاری کنیم باید از وکیوم ر بیاریم و در ظرف آب بزاریم که آبیاری بشه ؟ و اینکه در ظرف محتوی آب هم ورمیل بریزیم ؟ ممنونم
سلام
خیلی ممنونم بابت توضیحات کامل و آموزش
آیا میشه ب جای قارچ کش بنومیل از قارچ کش رورال تی اس (اپیریدیون+کاربندازیم) برای خاک و بذر استفاده کرد؟
سلام بنومیل منسوخ شده .....و بهتره از کاربندازیم ....یا مانکوزب یا پریویکور انرژی استفاده کنید