Astrophytum myriostigma

col2alibou63 5

مجموعه ی آقای علی عبدالهی

مجموعه ی آقای حمیدرضا غفوریان

مجموعه ی آقای حمیدرضا غفوریان

 

خانواده: Cactaceae

 نام علمی: Astrophytum myriostigma

 توضیح نام: واژه ی Astro در یونانی به معنی ستاره و کلمه ی phyto به معنی گیاه اشاره به شکل ستاره شکل این گونه از کاکتوس ها دارد. نام myriostigma نیز برگرفته از دو کلمه ی myrios (تعداد زیاد) و stigma (خال) می باشد.

نام های دیگر: Echinocactus myriostigma , Astrophytum prismaticum , کلاه اسقفی

 زیستگاه اصلی: ارتفاعات مرکز و شمال مکزیک

 شکل ظاهری: کاکتوسی فاقد تیغ بوده و شکل کروی و پره های خاص آن ظاهری ستاره مانند به آن می دهد. در طی رشد این کاکتوس از شکل کروی به استوانه ای تغییر شکل می دهد. بر روی واریته ی اصلی این کاکتوس نقاط سفید رنگ بسیاری وجود دارد. این گونه دارای ۵ پره بوده ولی واریته های ۴ پر (quadricostatum) و ۳ پر (tricostatum) و حتی تا ۸ پره نیز دارد. واریته ای از این کاکتوس نیز وجود دارد که فاقد نقاط سفید رنگ بوده و به نام nudum خوانده می شود.

 شکل تیغ: فاقد تیغ

 شکل گل: قیفی شکل بوده و به رنگ زرد درخشان می باشد. این کاکتوس در هنگام بلوغ و در اواسط تابستان و اوایل پاییز گل های معطری تولید می کند.

 میوه: به قطر ۲ یا ۲.۵ سانتی متر و به رنگ سبز و قرمز پوشیده از کرک می باشد.

 خاک مناسب: این کاکتوس معمولا به عنوان گزینه ی سختی برای نگه داری شناخته می شود ولی اینگونه نیست. معمولا برای تسریع رشد پیوند زده می شود ولی به راحتی در خاکی مقوی که حاوی پیت ماس بوده و از نفوذ پذیری خوبی برخوردار باشد رشد می کند.

 نور مناسب: در نور کامل و نیم سایه می توان نگه داری کرد. در سایه رنگ آن تیره تر می شود.

 دمای مناسب: اگر خشک نگه داشته شود تا -۷ درجه را برای مدت کوتاهی تحمل می کند.

 آبیاری: در تابستان پس از خشک شدن خاک آبیاری شود چون ریشه و ساقه ی این کاکتوس به رطوبت زیاد حساس است. با کاهش دمای هوا به زیر ۱۵ درجه آبیاری را بسیار محدود کنید.

 کود دهی: این کاکتوس بایستی با کودهای کم نیتروژن در بهار و تابستان تغذیه شود.

 تکثیر: به طور گسترده و به راحتی از طریق بذر تکثیر می شود. بذرهای استروفیتوم ها درشت بوده و گزینه ی مناسبی برای آماتورها هستند. این کاکتوس برای تسریع رشد پیوند زده می شود. پاجوش هایی که بعضا تولید می کند به سختی ریشه دار شده و معمولا با این روش تکثیر نمی شود.